Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Stop από Ελλάδα σε τουρίστες από Βρετανία, Γαλλία & ΗΠΑ

Κόνσολας Μάνος
27 Μαΐου 2020 / 20:12

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε επισκέπτες από χώρες που είναι ψηλά ο επιδημιολογικός δείκτης» τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναπτύσσει ένα ασφαλές δίκτυο αερομεταφορών

ΑΘΗΝΑ.  Τις χώρες με τις οποίες θα συνάψει συμφωνίες η Ελλάδα, προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας τουρίστες, χωρίς να τεθούν σε καραντίνα, αποκάλυψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Δίνοντας συνέχεια στο δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, που έκανε λόγο για συμφωνία με 20-25 χώρες -μεταξύ των οποίων Γερμανία (τσάρτερ για Θεσσαλονίκη από 15 Ιουνίου), Κύπρος και Ισραήλ- ώστε από τις 15 Ιουνίου να αρχίσει η χώρα μας να υποδέχεται ξένους ταξιδιώτες, ο κ. Κόνσολας έκανε γνωστό ότι στη λίστα αυτή θα βρίσκονται επίσης η Αυστρία, η Δανία, η Νορβηγία, η Τσεχία, η Νέα Ζηλανδία, καθώς και χώρες των Βαλκανίων.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε επισκέπτες από χώρες που είναι ψηλά ο επιδημιολογικός δείκτης, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ» προσέθεσε ο κ. Κόνσολας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναπτύσσει ένα ασφαλές δίκτυο αερομεταφορών.

Η πλήρης λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης συμμετείχε στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού με επιτυχία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν, της Νορβηγίας Ενρα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν και του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.