Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων όταν έλθει εκείνη η ώρα

υπουργείο υγείας
07 Απριλίου 2020 / 15:43

ΑΘΗΝΑ. Με μαραθώνιο δρόμο παρομοίασε την άρση των περιοριστικών μέτρων της κίνησης, ο καθηγητής Σ. Τσιόρδας στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, την Τρίτη το απόγευμα.

Υπογράμμισε ότι δεν είναι εθνικό το θέμα. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα στις χώρες που τροφοδοτούν έτσι με διαφορετικό τρόπο τις σχέσεις και τους κινδύνους διασποράς του νέου κορωνοϊού.
Πρόκειται για έναν μακρύ δρόμο με πολλές στροφές, που απαιτείται να αφήνεις και να πατάς το φρένο, ν' αλλάζεις ταχύτητα, να στρίβεις.
Η εμφάνιση εφησυχασμού λόγω του ότι φαίνεται να έχουμε αποφύεγι, μέχρι στιγμής, μια ξαφνική κορύφωση της καμπύλης, είναι επικίνδυνη για την συνέχεια.
Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σ. Τσιόδρα, τόνισε πως δεν υπάρχει καμιά σκέψη χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων προ της 27ης Απριλίου. Αν όλα πάνε καλά τότε, θα μπορέσει να αρχίσει μια συζήτηση για την σταδιακή αποφόρτιση των περιοριστικών μέτρων, είπε.
Εκείνη θα είναι και η φάση των μαζικών εργαστηριακών ελέγχων αντισωμάτων ώστε να μελετήσουμε την αντίδρασή μας τόσο ενόψει της πιθανότητας ενός δεύτερου κύματος αλλά και για την ίδια τη διαδικασία αποφόρτισης των περιοριστικών μέτρων αυτό το καλοκαίρι.