Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξακολουθεί σε βραδεία αύξηση η ελληνική καμπύλη διασποράς του κορωνοϊού

κορονοϊός
29 Μαρτίου 2020 / 15:28

ΑΘΗΝΑ. Με την αναμενόμενη παράταση του μέτρου αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων έως τις 11 Απριλίου, όπως και των ναών, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς επέμεινε στην ανάγκη της επίδειξης της μέγιστης προσοχής και συμμόρφωσης με τους κανόνες.

Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή, κάθε αυθαιρεσία μπορεί να μεταβάλλει δραματικά την κατάσταση.
Ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τις μέχρι ώρας μετρήσεις του ΕΟΔΥ για τη διάδοση της νόσου. Τα νέα κρούσματα είναι 95. Συνολικά οι ασθενείς είναι 1156, 69 παραμένουν διασωληνομένοι στις ΜΕΘ. Νεκροί 38 συμπολίτες.
Επισήμανε ότι η ελληνική καμπύλη αυξάνεται σχετικά βραδύτερα από 'κείνη άλλων χωρών. Επέστησε προσοχή στην παραπληροφόρηση, τονίζοντας ότι η επιδημία δεν είναι αριθμοί και οα γώνας είναι πανανθρώπινος.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υφ. Υγείας, Βασ. Κοντοζαμάνης έδωσε για πολλοστή φορά την ίδια απάντηση στο επίμονο δημοσιογραφικό ερώτημα, πότε θα βγουν τα 500 συνεργεία για την συλλογή περισσότερων δειγμάτων τεστ, όπως έχει εξαγγελθεί. Ο υφ. επανέλαβε ότι η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.
Σε σχετική αλλά ανεξάρτητη ερώτηση ο Σ. Τσιόδρας ενημέρωσε για επικείμενες επιδημιολογικές μελέτες περί την ανάπτυξη ανοσίας από τον πληθυσμό, που οργανώνεται για επόμενη φάση της αντιμετώπισης της νόσου.