Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποψήφια για αθλήτρια της χρονιάς η Σπυριδούλα Καρύδη

Στίβος
13 Φεβρουαρίου 2020 / 18:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υποψήφια για αθλήτρια του 2019 στην κατηγορία Κ20 είναι η Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού Γ.Σ., με βάση ψηφοφορία που διεξάγεται από τον ΣΕΓΑΣ για τους αθλητές και τις αθλήτριες στίβου, σύμφωνα με τις διακρίσεις τους το 2019.
Όπως ενημέρωσε ο ΣΕΓΑΣ, «Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε θα βραβευθούν από τον ΣΕΓΑΣ, στην καθιερωμένη γιορτή της ομοσπονδίας, την Πέμπτη 27/2 στις 18:30 στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί και το βραβείο κοινού, το οποίο θα προκύψει από την ψηφοφορία που θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 21/2. Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν τον αθλητή και την αθλήτρια που θεωρούν πως ξεχώρισε τη χρονιά που πέρασε με βάση τις εμφανίσεις τους στις κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών, Κ20 και Κ18».
Στην κατηγορία της Σπυριδούλας υπάρχει και η αιτιολόγηση για την υποψηφιότητα από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ και πιθανόν η κρίση των φίλων του κλασικού αθλητισμού να της δώσουν τη διάκριση που της αξίζει. Οι υποψήφιες στη λίστα του ΣΕΓΑΣ και ο λόγος που προτείνονται, για την κατηγορία που είναι η Κερκυραία αθλήτρια, είναι οι εξής:

Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) τριπλούν
Έγινε η πρώτη Ελληνίδα νεάνιδα που ξεπερνάει το φράγμα των 14,00 μ. στο τριπλούν. Με 14,00 μ. αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νεανίδες και πανηγύρισε την κορυφαία διάκριση της καριέρας της.

Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας ΓΕΠΘ) σφυροβολία
Με σταθερές εμφανίσεις στη διάρκεια της σεζόν έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Κυριακή Φιλτισάκου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) 10.000 μ. Βάδην
Από τις καλύτερες ελληνικές παρουσίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού ξεπερνώντας τον εαυτό της στον σημαντικότερο αγώνα της κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια