Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πολυεθνικός κολοσσός της TeamViewer στα Γιάννενα

Γιάννενα
19 Ιανουαρίου 2020 / 08:31

Γραφεία στα Γιάννενα εγκαινιάζει στις 21 Ιανουαρίου ο πολυεθνικός κολοσσός της TeamViewer, µε την εταιρεία να έχει ήδη προχωρήσει σε προσλήψεις.

Τα εγκαίνια των γραφείων της Team Viewer θα γίνουν παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και των τοπικών αρχών και φορέων.
Την ίδια ώρα ενδιαφέρον να εγκατασταθούν στην περιοχή της Ηπείρου έχουν εκδηλώσει και άλλες µεγάλες ευρωπαϊκές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στα Γιάννενα «Ημέρα Καριέρας»  από πέντε εταιρίες πληροφορικής, δύο γερμανικές και τρεις γιαννιώτικες, με τη συνεργασία και υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πρόκειται για τις εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας Terracom, Natech, TEKMON από τα Γιάννενα και τις πολυεθνικές TeamViewer και Prodyna. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με υποψήφιους που θέλουν να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής και αναζητούν μία καριέρα με διεθνή πρότυπα, στην πόλη τους. Μάλιστα, οι εταιρίες ενδιαφέρονται ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να δημιουργήσουν πάνω από 80 θέσεις εργασίας.

Στον χαιρετισμό του στην Ημέρα Καριέρας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στο εγχείρημα της δημιουργίας του Πάρκου, σημειώνοντας μάλιστα, πως το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ για τη θεσμοθέτηση έκτασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, τόνισε πως η περιφέρεια είναι αποφασισμένη να προσφέρει στις εταιρίες του κλάδου ό,τι χρειαστούν.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών/agon.gr