Παρασκευή 21.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβληματίζει τον Δήμαρχο Ιωαννίνων η κίνηση στην πόλη

Γιάννενα
23 Δεκεμβρίου 2020 / 16:18

Ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως ήταν μέχρι στιγμής, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα πρόληψης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Η έντονη κινητικότητα των πολιτών τις τελευταίες ημέρες και στην πόλη των Ιωαννίνων κυρίως τις ώρες αιχμής, προφανώς κατά κύριο λόγο για κάποιες εορταστικές αγορές, αλλά και τις συνήθεις πληρωμές, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό για την πιθανότητα διασποράς του ιού.

Είναι προφανές, όπως επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ με τις καταγραφές των κρουσμάτων, ότι η περιοχή των Ιωαννίνων έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία, τουλάχιστον προς το παρόν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τις ελάχιστες δυνατές ανθρώπινες απώλειες, όπως όμως και ολόκληρη η Ήπειρος.

Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να παρατηρηθεί μεγαλύτερη χαλαρότητα και εν όψει των εορτών για να μην υπάρξει επιστροφή σε μία κατάσταση που κανείς δε θέλει να ξαναζήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως ήταν μέχρι στιγμής, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα πρόληψης, τις αποστάσεις και περιορίζοντας στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους, αναγνωρίζοντας από την άλλη, ότι αυτές τις ημέρες θα πρέπει να δοθεί και ένα μήνυμα στήριξης της τοπικής οικονομίας μέσω της εορταστικής αγοράς έστω με τον τρόπο που επιλέχθηκε αυτή να λειτουργήσει.

«Οφείλουμε να διατηρήσουμε ό,τι κερδίσαμε όλοι μαζί. Η μοναδική επιλογή που έχουμε είναι να μείνουμε προσηλωμένοι στα μέτρα. Όσο δύσκολο κι αν είναι εν όψει των εορτών. Οφείλουμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να διατηρούμε τις αποστάσεις. Τηρώντας τα μέτρα πρέπει να στηρίξουμε την τοπική αγορά, τους δικούς επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους της πόλης, που πλήρωσαν βαρύ τίμημα την χρονιά που φεύγει.

Πρέπει να κάνουμε αυτές τις θυσίες έχοντας πίστη και ελπίδα ότι θα πάρουν σύντομα τέλος. Εξάλλου σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ο επικίνδυνος ιός θα μείνει οριστικά στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Ελισάφ, που δήλωσε χωρίς περιστροφές, ότι ο ίδιος θα εμβολιαστεί από τους πρώτους.
Πηγή: Epirusonline.gr