Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας επισκέφθηκε ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
04 Δεκεμβρίου 2019 / 16:27

«Το Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι ένα εξαιρετικό Νοσοκομείο, πρότυπο θα το χαρακτήριζα», είπε ο κ. Καρβέλης μετά την επίσκεψή του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον απερχόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβο Κακαβίτσα, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρο Γαρδικιώτη, αλλά και με ιατρικό προσωπικό, συναντήθηκε σήμερα ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κώστα Ζορμπά. «Το Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι ένα εξαιρετικό Νοσοκομείο, πρότυπο θα το χαρακτήριζα», είπε ο κ. Καρβέλης μετά την περιήγησή του στους χώρους και τις κλινικές του ιδρύματος.



«Είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτομαι και είχα συναντήσεις, τόσο με τον Διοικητή, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και με τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου. Άκουσα τα προβλήματα, καταγράφονται και από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στελέχωσης και εργασίας και κυρίως να βοηθήσουμε περισσότερο στην εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας», είπε ο κ. Καρβέλης. 



Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε. εξέφρασε τη βούληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχυθούν οι δομές Υγείας στην Κέρκυρα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τις υποδομές των δομών Υγείας. Εξήγγειλε δε, ότι την επόμενη εβδομάδα η τεχνική υπηρεσία της 6ης Υ.Πε. θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα στις υποδομές.
Από την πλευρά του, ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε τον Διοικητή για την αμεσότητα που επιδεικνύει στην αντιμετώπιση ζητημάτων που τίθενται. Έκανε λόγο για «μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, ώστε πολύ σύντομα η εικόνα των δομών Υγείας στην Κέρκυρα να είναι βελτιωμένη, ιδίως στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας που το έχει άμεσα ανάγκη.»

Σε ότι αφορά στο φλέγον ζήτημα που αφορά στις πέντε θέσεις επικουρικών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας που έληξε η σύμβαση, τόσο ο Βουλευτής όσο και ο Διοικητής της 6ηςΥ.Πε. διευκρίνισαν πως το θέμα επιλύθηκε και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν νέες συμβάσεις.