Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Δεν μπορεί η Κέρκυρα να μένει εκτός του χάρτη της Τουριστικής Εκπαίδευσης»

Υδραίου Μερόπη
14 Οκτωβρίου 2019 / 07:33

Η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παναγιώτη Βαρούχα, κατέθεσε εγγράφως το αίτημα προς το Υπουργείο Τουρισμού για εγκαθίδρυση Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα

ΑΘΗΝΑ.  Εγγράφως κατατέθηκε το αίτημα του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων προς το Υπουργείο Τουρισμού για την εγκαθίδρυση στην Κέρκυρα Σχολής Ξεναγών, αλλά και άλλων Σχολών, που να σχετίζονται με τον Τουρισμό.

Το αίτημα κατατέθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Δημάρχου Κερκυραίων & Διαποντίων, Μερόπης Υδραίου και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Τουρισμού, Παναγιώτη Βαρούχα στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου υπήρξε συνάντηση με τον Υφυπουργό, Μάνο Κόνσολα.

Ο Δήμος Κερκυραίων & Διαποντίων, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της κας Υδραίου, φέρεται αποφασισμένος να παραχωρήσει ακίνητο για τη στέγαση δομών τουριστικής εκπαίδευσης, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε ο Υφυπουργός από τη Δήμαρχος και τον Αντιδήμαρχο.

«Η Κέρκυρα, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, δεν μπορεί να είναι έξω από τον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης», τόνισε η Μερόπη Υδραίου, για να προσθέσει:

«Διεκδικούμε τη φιλοξενία στο νησί μας, όχι μόνο της Σχολής Ξεναγών, αλλά και νέων δομών τουριστικής εκπαίδευσης και προς την κατεύθυνση αυτή εκδηλώσαμε την πρόθεση να συνεργαστούμε στενά με το Υπουργείο, προσφέροντας ακόμα και ακίνητο του Δήμου για να στεγαστούν δομές τουριστικής εκπαίδευσης».

Η Μερόπη Υδραίου κατέληξε λέγοντας:

«Η λειτουργία σχολών τουριστικής εκπαίδευσης συνιστά προστιθέμενη αξία για την Κέρκυρα. Την Κέρκυρα της εξωστρέφειας...»