Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας: «Δεν έκλεισε, τη θέλουμε και τη στηρίζουμε» δηλώνει η Έλενα Ράπτη

Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας
28 Αυγούστου 2023 / 13:08
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Προσλήψεις 2 υπαλλήλων το 2024 - Αναζητείται στέγη - Εξετάζεται η θεσμοθέτηση πυρήνα εκπαιδευτικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια γίνονται διαβήματα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Τουρισμού για τη Σχολή Ξεναγών που έχει ουσιαστικά τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, χωρίς προσωπικό, χωρίς στέγη και χωρίς σπουδαστές (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της "Ε"). Το 2022 και το 2023 δεν έγινε καν προκήρυξη εισακτέων, παρά τις κατά καιρούς υπουργικές υποσχέσεις.

«Δεν έχει κλείσει, τη θέλουμε και τη στηρίζουμε» τόνισε σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου και του ΕΟΤ, στο νησί. 

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης και συνάντησης με τους τουριστικούς φορείς, «τον Γενάρη του 2022 η Σχολή αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στελέχωσης που οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή εισαγωγής νέων φοιτητών για το έτος 2022 - 2023.

«Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Τουρισμού έχει λάβει σειρά ενεργειών για την πλήρη λειτουργία της Σχολής.

1. Προχωράμε στην πρόσληψη 2 μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων ο 2024, που έχουν ήδη εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, έτσι ώστε η σχολή να λειρουργήσει πλήρως ει δυνατόν από το 2024.

2.  Ερχόμαστε σε επαφή με Δήμο και Περιφέρεια για την εξεύρεση νέας στέγης καθώς φέτος έληξε η παραχώρηση του χώρου και επιστράφηκε στον δήμο.

3. Εξετάζουμε την πιθανότητα θεσμοθέτησης πυρήνα μονίμων εκπαιδευτικών.

Συμπερασματικά, η Σχολή Ξεναγών δεν έχει κλείσει αλλά παραμένει ενεργή. Τη θέλουμε, τη στηρίζουμε εμπράκτως και δρομολογούμε σειρά πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων της ώστε να μπορεί σύντομα ξανά να έχει εισακτέους» ανέφερε η Υφυπουργός Τουρισμού. 

 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.