Αντιπαράθεση συνδικαλιστών και διοικητή Νοσοκομείου με αφορμή ...έναν υπολογιστή!

Αντιπαράθεση συνδικαλιστών και διοικητή Νοσοκομείου με αφορμή ...έναν υπολογιστή!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι "νοσούσες" σχέσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας με τον Διοικητή Φοίβο Κακαβίτσα

22
Aυγούστου / 2019

αφού δείχνουν, αν μη τι άλλο, παντελή έλλειψη επικοινωνίας. Έρχονται ξανά στη δημοσιότητα, με αφορμή τη χρήση ενός υπολογιστή για την νεοαφιχθείσα ιατρό ρευματολόγο. Έτσι η απόφαση του Διοικητή να παραχωρηθεί ο εξοπλισμός που ήταν αναγκαίος για την εκτέλεση της εργασίας της, πυροδότησε νέα αντίδραση των συνδικαλιστών και οδήγησε, χωρίς χρονοτριβές, σε αποστολή δελτίου τύπου στα μέσα ενημέρωσης. 
Απορίας άξιον, πώς ένας υπολογιστής έγινε το μήλον της έριδος, τη στιγμή που οι καταγγέλλοντες παραδέχονται, ότι δεν είναι και ο μοναδικός σε ολόκληρο νοσοκομείο: «Άραγε δεν υπάρχουν Η/Υ σε άλλα γραφεία ή τμήματα οι οποίοι επίσης δεν χρησιμοποιούνται; (...) Και στην τελική, πόσο άραγε κοστίζει η προμήθεια ενός νέου Η/Υ ;;;»

Σωματείο: Ωμή παρέμβαση...
Στην καταγγελία τους, την οποία υπογράφουν η Πρόεδρος του σωματείου Ντίνα Ιωάννου και Γραμματέας Αναστασία Αργυροκαστρίτη, εξαπολύουν κατηγορίες για αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και για «προσπάθεια εξευτελισμού γιατρού που κυριολεκτικά μαζί με τους άλλους τρεις Παθολόγους κρατούν όρθια τη βασικότερη όσο και προβληματικότερη κλινική  δείχνει αν μη τι άλλο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται τα χρόνια αυτά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου».
«Η Διοίκηση λοιπόν, χθες, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής (!) η οποία ζήτησε από την εν λόγω συνάδελφο να της παραδώσει τον Η/Υ. Όταν εκείνη αντέταξε το (άκουσον άκουσον!) επιχείρημα ότι της είναι απαραίτητος στην εργασία της, η Διοίκηση επανήλθε με «εντέλλεσθε» προς τη συνάδελφο να τον παραδώσει άμεσα! (προεξοφλώντας προφανώς και τα σχετικά πειθαρχικά μέτρα σε περίπτωση νέας άρνησης όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει..)

Η επιτροπή η οποία συστάθηκε με εντολή της Διοίκησης και με την παρουσία του μοναδικού φύλακα της βάρδιας και ώρα περίπου 14.20 μ.μ στις 20/8/2019 δεν επιχείρησε απλά αλλά  εισέβαλε στο γραφείο της της ιατρού στην Παθολογική κλινική καταγράφοντας ;; τα έπιπλα ( γραφεία, καρέκλες, κομπιούτερ κλπ ) και φυσικά πήρε και το συγκεκριμένο κουμπιούτερ, ώστε να εγκαινιάσει νέα τμήματα.

Η οργισμένη ανακοίνωση καταλήγει: «Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση του Διοικητή για μία ακόμη φορά στοχοποιώντας συγκεκριμένους ιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας. Δεν επιτρέπουμε τέτοιου είδους πρακτικές και φυσικά δεν μας εκφοβίζουν οι οποιοδήποτε απειλές τους!!!»

Διοίκηση: Κλειστό από 8μήνου το γραφείο!
Άμεση ήταν η απάντηση του Διοικητή σε όσα του προσάπτει ο σύλλογος εργαζομένων περί αυταρχικών συμπεριφορών. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Με έκπληξη διαβάσαμε δελτίο τύπου του συλλόγου εργαζομένων που αφού πρώτα μας αναφέρει ότι η διοίκηση έψαχνε χώρο για το ιατρείο της νέας Ρευματολόγου, μας γνωστοποιεί, ότι βρέθηκε χώρος, στον 3ο όροφο, στην μονάδα ειδικών θεραπειών. Θα αρχίσουμε να απορούμε, αν τελικά ο συγγραφέας των δελτίων τύπου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας εργάζεται στο νοσοκομείο μας, καθώς είναι σε όλους γνωστό, ότι το ιατρείο που ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του, εδώ και μια βδομάδα βρίσκεται στο ισόγειο εντός των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο περιστατικό με το γραφείο και τον υπολογιστή του απαντά: «Το ίδιο δελτίο τύπου, αναφέρει ως περιστατικό αυταρχικής συμπεριφοράς, ότι η διοίκηση άνοιξε ένα κλειστό από 8μήνου γραφείο, για να χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρισκόταν εκεί, αντί να αγοράσει νέο (εκ των αναφερομένων, προφανώς για το σύλλογο εργαζομένων, τα γραφεία όσων συνταξιοδοτούνται και ότι έχουν μέσα, πρέπει να παραμένουν εσαεί κλειδωμένα τιμής ένεκεν…). Η αυταρχικότητα έγκειται προφανώς στο γεγονός, ότι μετά από 2 μέρες που προσπαθούσαμε να πείσουμε τη γιατρό παθολόγο, που κρατούσε τα κλειδιά του κλειστού χώρου, να τα παραδώσει στην σχετική επιτροπή που συστήθηκε, ώστε να μεταφέρουμε τον υπολογιστή, αυτή κωλυσιεργούσε».
Ο Φοίβος Κακαβίτσας ευχαριστεί, τέλος, το σύλλογο εργαζομένων, «που με το δελτίο τύπου αυτό ανέδειξε, ότι η διοίκηση δεν σπαταλάει τα λεφτά του Ελληνικού λαού, με άσκοπες αγορές και αντιδράει σε νοοτροπίες ελάχιστων ευτυχώς υπαλλήλων, που επειδή έτυχε να τα χρησιμοποιήσουν αντικείμενα που βρίσκονται σε γραφεία που δεν τους ανήκουν, τα θεωρούν πιθανά ως κτήμα τους, ασχέτως αν με τη στάση αυτή δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Το ότι ο σύλλογος με τέτοιες ανακοινώσεις σιγοντάρει αυτές τις νοοτροπίες υπαλλήλων, θα πρέπει να προβληματίσει πρώτιστα τους ίδιους».