Ας πει ότι δεν θέλει ΣΔΙΤ η κ. Υδραίου, λέει ο Νικολούζος, κι ας αφήσει τις υπεκφυγές

Ας πει ότι δεν θέλει ΣΔΙΤ η κ. Υδραίου, λέει ο Νικολούζος, κι ας αφήσει τις υπεκφυγές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εμμένει ο Δήμαρχος Κέρκυρας, ότι η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ζήτησε να μην προχωρήσει το εργοστάσιο απορριμμάτων και απαντά στη δική της διάψευση.

14
Ιουλίου / 2019

«Με περίσσεια αγένεια και αλαζονεία η κ. Υδραίου, όπως εξ άλλου συνηθίζει, απάντησε στην αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ να μη προχωρήσει στη δημοπράτηση του  εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Αυτό που όφειλε να κάνει και τεχνηέντως απέφυγε, ήταν να δικαιολογήσει το  γιατί ζήτησε κάτι τέτοιο από το Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ και το μελετητή του έργου. Το να διαψεύσει εμένα,  πράγμα που θεωρεί "ανάξιο",  δεν έχει καμιά σημασία γιατί εγώ, αποκαλύπτοντας και την πηγή της πληροφόρησής μου, απλά δημοσιοποίησα μια διπλά επιβεβαιωμένη από διαφορετικούς ανθρώπους δήλωσή της.
Όσο δε αφορά το σε ποια πινακοθήκη εγώ εντάσσομαι και αν ανήκω σ’ αυτούς που πήγαν την Κέρκυρα πίσω, ας κάνει μια μικρή προσπάθεια να ανατρέξει στην εικόνα της Κέρκυρας το 2014 και τη σημερινή. Κι ας είναι περισσότερη σεμνή ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της γιατί έχει δύσκολο ανήφορο μπροστά της.
Ας μη ξεχνά ότι έχει να αναμετρηθεί με την εκτέλεση έργων ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ,   που εμείς οι «ανίκανοι εφιάλτες» κατορθώσαμε να εντάξουμε,  κι άλλη μια πλειάδα έργων που είναι έτοιμα να υποβληθούν για ένταξη και χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των έργων της διαχείρισης των απορριμμάτων που σήμερα, με περισσή αλαζονεία, κομπάζει ότι επί  των ημερών της θα λειτουργήσουν και που μέχρι χτες η ίδια και οι παρέες της κρύβονταν πίσω από  το πρόβλημα και επιδίδονταν σ ένα ανηλεή πόλεμο ενάντια στη δημοτική αρχή.
Εμείς  λοιπόν με τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας αυτά μπορέσαμε να δρομολογήσουμε μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες που έχει γνωρίσει ο τόπος και είμαστε περήφανοι για ό,τι παραδίδουμε.
Ας μάθει όμως  επιτέλους η νεοεκλεγμένη δήμαρχος της Κεντρικής Κέρκυρας ότι η ανδρεία πρέπει να χαρακτηρίζει εξ ίσου και άνδρες και γυναίκες ιδιαίτερα όταν υπηρετούν θεσμούς. Ότι είναι οφειλόμενη η τιμή και η ευγένεια απέναντι στους εννοούμενους αντιπάλους.
Προσωπικά μου αρκεί μια δημόσια δέσμευση της κ. Υδραίου ότι θα υπηρετήσει την υπόθεση της υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης με δημόσια χρηματοδότηση και ότι δεν υπάρχει ούτε σκέψη για ανατροπή αυτού του σχεδιασμού και καταφυγή σε ΣΔΙΤ κατά τα κελεύσματα της νεοφιλελεύθερης σημερινής κυβέρνησης, πράγμα που θα εγκλώβιζε τους Κερκυραίους σε αβάσταχτα τέλη για τα επόμενα πενήντα χρόνια.
Κατά τα άλλα ειλικρινά εύχομαι καλή επιτυχία προς όφελος του λαού και του τόπου».
Κώστας Νικολούζος
Δήμαρχος Κέρκυρας