Γκίκας, Αυλωνίτης, Μπιάγκης: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι βουλευτές Κέρκυρας

Γκίκας, Αυλωνίτης, Μπιάγκης: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι βουλευτές Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στέφανος Γκίκας από ΝΔ, Αλέκος Αυλωνίτης από ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και Δημήτρης Μπιάγκης από ΚΙΝΑΛ είναι οι νέοι εκπρόσωποι της Κέρκυρας στο ελληνικό κοινοβούλιο

08
Ιουλίου / 2019

Κοινοβουλευτική εμπειρία έχει μόνον ένας εξ αυτών, ο Στέφανος Γκίκας της ΝΔ. Αλέκος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης ήταν νέοι υποψήφιοι βουλευτές για τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & ΚΙΝΑΛ αντίστοιχα)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στέφανος Γκίκας
Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Στέφανος Γκίκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1960. Είναι γιος του Στρατηγού Σωτήρη Γκίκα, πρ. Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένου τέσσερις φορές από τον Κερκυραϊκό λαό την περίοδο 1981 – 1993.
Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων το 1977 και εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης αλλά επέλεξε την καριέρα του Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, αποφοιτώντας το 1981 με βαθμό «Άριστα».
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Master of Science in Electrical Engineering) από το Πανεπιστήμιο Monterey καθώς επίσης Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Στρατηγικές & Αμυντικές Σπουδές (ΣΕΕΘΑ, 2005) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ναυτική Επιστήμη και Στρατηγική με βαθμό «Άριστα» (ΝΣΠ 1996). Την περίοδο 1991-92 υπηρέτησε στη Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και έλαβε μέρος στην σημαντική αποστολή του πλοίου στον Περσικό κόλπο.
Υπήρξε στενός συνεργάτης και υπεύθυνος επικοινωνίας δυο Υπουργών Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όντας Εκπρόσωπος Τύπου και Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ την τριετία 2004-2007.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, κατήλθε ως υπ. Βουλευτής της Ν.Δ. στην Κέρκυρα.
Έλαβε 8000 σταυρούς προτίμησης, αλλά απώλεσε την Βουλευτική έδρα λόγω του ισχύοντος Εκλογικού Νόμου, αφού η Ν.Δ. απώλεσε έδρα σε σχέση με τις Εκλογές του 2004. Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στην Κέρκυρα. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 ήταν ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Κερκύρας.
Τον Ιανουάριο του 2011, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., θέση που διατήρησε για 4 χρόνια.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, κατήλθε εκ νέου ως υποψήφιος Βουλευτής με την ΝΔ στην Κέρκυρα, αλλά σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας κατετάγη δεύτερος με διαφορά 43 ψήφων από τον πρώτο. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, εξελέγη Βουλευτής Κερκύρας (ΝΔ) λαμβάνοντας το 60% των ψήφων της Παράταξης στην Κέρκυρα.
Ο Στέφανος Γκίκας έχει δύο κόρες 18 και 22 ετών.

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Ο Αλέκος Αυλωνίτης γεννήθηκε στη Δάφνη Κέρκυρας το 1956 . Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάζεται ως δικηγόρος  στη Κέρκυρα από το 1983 μέχρι και σήμερα. 
Στα Πανεπιστήμιο ήταν  Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Θράκης
Επί εννέα χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Από το 1995  μέχρι 2002 ήταν μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Κέρκυρας.
Πρόεδρος του Ενιαίου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ν.Α. Κέρκυρας από το 1999 έως 2002
Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νησιών από το 2003 έως το 2007
Από 1-1-2007 έως το 2010 ήταν   Δήμαρχος  του  Δήμου Εσπερίων Κέρκυρας.
Από το 2010 έως 2014 επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κέρκυρας ως υποψήφιος δήμαρχος. 

ΚΙΝΑΛ
Δημήτρης Μπιάγκης
Απόφοιτος της νομικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Διετέλεσε για δύο τριετίες από το 2002 έως το 2010  δημοτικός σύμβουλος στον καποδιστριακό δήμο Θιναλίων. Το 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας με τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό "Μεγάλο Ιόνιο", με τον οποίον εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος. Το 2016 εξελέγη ομόφωνα γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ασχολήθηκε ενεργά με τα φοιτητικά ζητήματα, μέσα από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ.  Το 2013 εξελέγη μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας και στη συνέχεια Γραμματέας-Συντονιστής.