Δύο νέοι αξονικοί τομογράφοι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας! (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φαίνεται πολύ καλό για να΄ ναι αληθινό, όμως το Νοσοκομείο Κέρκυρας θα είναι πλέον εξοπλισμένο με δύο καινούργιους σύγχρονους αξονικούς τομογράφους.

04
Ιουλίου / 2019

Ο πρώτος, 16 τομών, έχει ήδη εγκατασταθεί και είναι ζήτημα ημερών πλέον να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Σε μια μικρή τελετή εγκαινίων, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, έδειξαν το νέο απόκτημα του Νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της συναρμολόγησης. Ο νέος εξοπλισμός λύνει προβλήματα δεκαετίας: Ο παλιός αξονικός (μίας τομής) έβγαινε συχνότατα εκτός λειτουργίας, καθώς ο χρόνος ζωής του είχε λήξει από το 2011! Εκτός της προφανούς ταλαιπωρίας των ασθενών, οι βλάβες του αξονικού κόστιζαν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας 1.000- 1.500 € ημερησίως, καθώς οι ασθενείς με παραπεμπτικό του Νοσοκομείου εξετάζονταν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. 
Αυτό που αποκάλυψε σήμερα ο Διοικητής Φοίβος Κακαβίτσας, ήταν ότι εντός πέντε μηνών το πολύ, το Νοσοκομείο θα αποκτήσει και δεύτερο αξονικό νεότερης τεχνολογίας και μεγαλύτερης ευκρίνειας. Ο τομογράφος 64 τομών, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είναι επιπλέον κατάλληλος και για αξονικές στεφανιογραφίες, εξετάσεις που γίνονται σε τριτοβάθμια νοσοκομεία. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόκτηση δύο αξονικών, επιτυγχάνεται μεγάλος βαθμός αυτονομίας της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα, που ως νησιωτική περιοχή, έχει περιορισμένη κινητικότητα. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ