Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσόστομος Μπούκας: Είστε ένοχοι, κρυφτείτε!

Χρυσόστομος Μπούκας
26 Ιουνίου 2019 / 12:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διμέτωπη επίθεση κάνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χρυσόστομος Μπούκας, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αντιπαρατίθενται για την σημερινή κατάσταση της υγείας στην Κέρκυρα.

Αντιλαμβάνομαι ότι από την πλευρά της Ν.Δ. υπάρχουν «μικρές» φιλοφρονήσεις και «ολίγη» κριτική, όσον αφορά στα θέματα υγείας. Σωστά. Τι έχουν να μας πούνε.
Από την άλλη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι συγγραφείς του απολογισμού των πεπραγμένων(;) εξακολουθούν να λένε πολλά και μεγάλα ψέματα, να προπαγανδίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς, και να κάνουν αλχημείες  για να προστατεύσουν κόμμα και κυβέρνηση.
Να θέσω λοιπόν ωμά μερικά από τα πάρα πολλά προβλήματα που έχει το δημόσιο σύστημα υγείας στον τόπο μας. Το παραδέχομαι: δεν διαθέτω πολιτικό σαβουάρ βιβρ, είμαι γρέντζος, όταν πρόκειται για έναν ιερό χώρο που υπηρέτησα δεκαετίες και ένιωσα κατάβαθα τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην πιο δύσκολη και ανήμπορη περίοδο της ζωής των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του Νομού:
·        Επί πέντε συναπτά έτη, κάθε χρόνο ο διορισμένος διοικητής του ΕΚΑΒ που εδρεύει στα Γιάννενα, επισκέπτεται την νήσο των Φαιάκων και χωρίς αιδώ και αισχύνη, υπόσχεται στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και σταθμό ΕΚΑΒ Νότου και Βορρά. Κοροϊδεύει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του τόπου, Δήμαρχο και Περιφερειάρχη. Κοροϊδεύει κατά πρόσωπο όλο τον Κερκυραϊκό Λαό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται πίσω από τα ψέματα του διοικητή ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.
·        Ούτε στελέχωση έγινε, ούτε σταθμός ΕΚΑΒ Νότου, ούτε Βορρά. Αλλά τα ψέματα πρώτα. Τη δουλειά την κάνουν  και οι καρότσες των αγροτικών για να «κουβαλήσουν» συνανθρώπους μας. Δεν βαριέσαι καημένε!
·        Τι ζητάμε; Το απολύτως αυτονόητο και αναγκαίο: ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα για να μη ξαναδούμε τον εξευτελισμό το ασθενοφόρο Κέρκυρας να περιμένει το ασθενοφόρο των Ιωαννίνων στο.. λιμάνι της Ηγουμενίτσας με συνάθρωπό μας βαρέως πάσχοντα και σε κρίσιμη κατάσταση να μεταφέρεται μετά από ώρα μέσα στη βροχή και το αγιάζι από το ένα ασθενοφόρο στο άλλο. Κάνανε και… Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το περιστατικό!! Φωτογραφήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κιόλας!! Πάλι σε κανέναν εργαζόμενο θα ρίξανε τα βάρη. Επίσημα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Φτάνουν τα ψέματα και ο αναίσχυντος εμπαιγμός.  ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!! ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ!!
 
·        Χρησιμοποιούσε πυρσεία και φρυκτωρίες ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ με το οποίο το Νοσοκομείο προμηθεύονταν καρδιολογικό υπερηχοτομογράφο, ψηφιακό μαστογράφο και αξονικό τομογράφο 64 τομών. Τα δύο πρώτα τα βρήκαν έτοιμα παρότι άργησαν ένα και πλέον χρόνο να το καταλάβουν. Τον αξονικό των 64 τομών που θα έδινε τεράστιες λύσεις σε συμπολίτες μας που υπάρχει υποψία κακοήθειας, καθώς επίσης και στους συνανθρώπους μας που χρειάζεται να διερευνηθούν για καρδιολογικά προβλήματα. Γεγονότα που θα ανέκοπταν ουσιωδώς το εξευτελιστικό καραβάνι Κερκυραίων μεταναστών υγείας στα Γιάννενα. Για πέντε και πλέον χρόνια τον κοσκινίζουν και στον ορίζοντα δεν διακρίνεται φως. Δεν πρόκαναν! ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ!! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!
 
·        Διέλυσαν κυριολεκτικά έναν από τους μεγαλύτερους πυλώνες της λειτουργίας του Νοσοκομείου: την Παθολογική Κλινική. Γιατί κάποιος ανόητος χαρτογιακάς τηλεφώνησε (τς, τς) από την Πάτρα! Και υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις όλων των επιστημονικών και συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζόμενων επιστημόνων στο Νοσοκομείο για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής. ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ!! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!
 
·        Κάνουν αλχημείες και αισχρή προπαγάνδα να μιλούν για δήθεν τερατώδη αύξηση προσωπικού τόσο σε επιστημονικό δυναμικό, όσο και σε νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και άλλο προσωπικό. Κάθε λίγο και λιγάκι ανακοινώνουν ότι θα προσληφθεί προσωπικό 5, 10 ή και 20(!!) χιλιάδες προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το ακούμε αυτό από την εποχή υπουργίας κ. Κουρουμπλή και από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα (Φεβρουάριος του 2015). Πού είναι αυτό το προσωπικό; Ανακοινώνουν πρόσληψη λίγων ατόμων στο Νοσοκομείο, αποκρύπτοντας από τους πολίτες πόσοι έφυγαν και πόσοι φεύγουν. ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ!! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!
 
·        Είναι κατάντια το δημόσιο σύστημα υγείας με όλους αυτούς τους εξωφρενικούς φόρους που γονάτισαν τον Έλληνα πολίτη, τον έκαναν μελαγχολικό και τον πλέον απαισιόδοξο πολίτη της Ευρώπης, να μη μπορεί να δει τον κόπο και ιδρώτα του να πιάνει τόπο, στην πιο κρίσιμη και ανήμπορη φάση της ζωής του να μην έχει ένα επαρκές  και αξιοπρεπές επίπεδο λειτουργίας. Να αναμένει δωρεές για καρέκλες, τραπέζια, κουρτίνες, ασθενοφόρα που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ιατρικών μηχανημάτων. Ευχαριστούμε θερμά τους δωρητές, αλλά εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε ΕΝΟΧΟΙ!! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!
 
Έχω πολλά, πάρα πολλά να πω για την κατάντια της δημόσιας υγείας στο Νομό. Λόγοι ευαίσθητοι για λεπτά θέματα υγείας των πολιτών και επισκεπτών του Νομού, μου επέβαλαν μέχρι τώρα διακριτική σιωπή.
Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι να φωτογραφίζονται κορδωμένοι και χαμογελαστοί σε κάθε είδους δωρεά, για υλικά ή μηχανήματα που το ίδιο το κράτος οφείλει να παρέχει στους πολίτες που έχει ξεσκίσει με φορολογίες και εισφορές, μειώσεις μισθών και πετσόκομα συντάξεων, τότε θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος κοινωνικά και πολιτικά να πω ωμά τι συμβαίνει.
Αλίμονο στην κοινωνία αν επικρατήσουν ο πολακισμός, οι χρήσιμοι ηλίθιοι και τα πολακάκια που έχουν στελεχώσει σε πολλές περιπτώσεις την ιεραρχία στο δημόσιο σύστημα υγείας, περιμένοντας το προσωπικό τους αντίδωρο! Μια τέτοια κοινωνία δεν έχει μέλλον και δέχεται αναντίρρητα την αλαζονεία και το χλευασμό της κεντρικής εξουσίας.
Εμείς και εγώ προσωπικά, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε. Σας ζητάμε να δυναμώσετε αυτή την προσπάθειά μας για το καλό και το δίκαιο όλων μας!
Επειδή ζούμε μια προεκλογική περίοδο ...«ευγενικιά» με το «σεις» και με το «σας», ας αντιπαρατεθούμε δια ζώσης σε ένα διάλογο, να μου τα πείτε και μένα τα επιτεύγματά σας. Να καταλάβει και ο κόσμος την αλήθεια πέρα από αλχημείες και προπαγάνδα. Διαφορετικά, ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!!
 
Μπούκας Χρυσόστομος
26/6/2019