Κώστας Παυλίδης: Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας η αποζημίωση απόλυσης

Κώστας Παυλίδης: Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας η αποζημίωση απόλυσης

Κ. Παυλίδης: Σημαντική στιγμή για τους εργαζόμενους η υποχρεωτική μέσω τράπεζας καταβολή αποζημίωσης απόλυσης και μισθοδοσίας

20
Ιουνίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Αποφάση (ΚΥΑ) που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στον εργοδότη που παραβαίνει τις εν λόγω διατάξεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Η απόφαση αυτή ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019.
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης δηλώνει επ' αυτού :«Σημαντική στιγμή για τον κόσμο της εργασίας και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων η καταβολή των αποδοχών και της αποζημίωσης απόλυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών. Η καταβολή μπορεί να γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.
Μέσω της απόφασης αυτής δίνεται τέλος σε φαινόμενα αυθαιρεσιών και εκμετάλλευσης που παρατηρήθηκαν εκατοντάδες φορές στο παρελθόν. Η αξιοπρέπεια στον εργασιακό χώρο παραμένει διαρκές επίδικο και γι αυτό δίνουμε τη μάχη και νομοθετούμε απέναντι σε όσους επιθυμούν την απαξίωση του».