Πέμπτη 20.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παυλίδης: «Γιατί η ΝΟΔΕ Κέρκυρας ψεύδεται και παραπληροφορεί;»

Κώστας Παυλίδης
07 Ιανουαρίου 2020 / 12:13

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ Αυλωνίτη και ΝΟΔΕ Κέρκυρας, με τον Κώστα Παυλίδη να αντιδράει στην δήλωση του τοπικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα μετρήσιμο για τον τόπο μας.

KΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωση του ο τέως βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης, κατηγορεί την ΝΟΔΕ Κέρκυρας για παραπληροφόρηση, ενώ δήλωσε πως τα έργα που ιδιοποιείται ως δικά της  γίνονται με “ξένα κόλλυβα”.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο πρώην βουλευτής: 

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ, που αναφέρεται στον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη και στις δράσεις του, τονίζει: «Είναι πράγματι παράδοξο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια όχι μόνο δεν κατάφερε τίποτα ουσιαστικό και μετρήσιμο στον τόπο μας, αλλά μάλλον μας γύρισε αρκετά χρόνια πίσω».
Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ απαντήθηκε από τον βουλευτή όσον αφορά στο πρόσωπο και στις δράσεις του, αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη να απαντήσω σε συλλογικό επίπεδο σχετικά με τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν το νησί της Κέρκυρας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσω και του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων που διοργάνωσε στην Κέρκυρα:

1. Δέσμευσε 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, άνοιξε ξανά τον φάκελο των Φραγμάτων και έχει ήδη ενεργοποιήσει το 1ο υποέργο με 49 εκατ. ευρώ.
2. Εφάρμοσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα νησιά και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση αποχαρακτηρισμού λιμενικής ζώνης για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πόλης της Κέρκυρας στον Δήμο της.
3. Για πρώτη φορά εξασφάλισε ισχυρή χρηματοδότηση 32 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο του νησιού.
4. Ενίσχυσε και αναβάθμισε τις δομές δημόσιας υγείας στο νησί, με την υποστήριξη του σχεδιασμού του ΔΣ του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και την ίδρυση του ΤΟΜΥ στην Πόλη.
5. Εξασφάλισε την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιόνιων Νησιών.
6. Ίδρυσε την Οικονομική Σχολή του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και το Τμήμα Τουρισμού.
7. Δημιούργησε νέους Δήμους στον Βορρά και στον Νότο του νησιού.
8. Για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κέρκυρας περιόδου 2014-2020 συγκεκριμένα:
Α. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την προηγούμενη 5ετία ανέβηκε στην 4η θέση από την τελευταία (13η θέση) σχετικά με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με έργα 231 εκατ. ευρώ στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων. Από αυτά, μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί έργα 160 εκατ. ευρώ και έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα 91 εκατ. ευρώ.
Β. Ειδικά για τον Δήμο Κέρκυρας, οι ήδη εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις τεχνικών έργων και μελετών είναι συνολικά 50 εκατ. ευρώ (27 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 21 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ και 2 εκατ. ευρώ από το Φιλόδημος 1 & 2 και από το Πράσινο Ταμείο). Επίσης, έχουν υποβληθεί προτάσεις για άλλα 59 εκατ. ευρώ (3 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ, 1 εκατ. ευρώ στο Φιλόδημος και στο Πράσινο Ταμείο και 55 εκατ. ευρώ στα έργα ΣΔΙΤ).
Δεν τα γνωρίζει όλα αυτά η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ;
Γιατί ψεύδεται και παραπληροφορεί;
Δε γνωρίζει ότι τα έργα, που ήδη εκτελούνται και ιδιοποιείται ως δικά της, γίνονται με “ξένα κόλλυβα” και τα βρήκε ήδη έτοιμα από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές;
Ελπίζω η σημερινή κυβέρνηση και η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ, αντί να αναλώνονται σε ανούσιες ανακοινώσεις, να φροντίσουν για την ολοκλήρωση των ενταγμένων μελετών και έργων, για την έγκριση των νέων προτάσεων που έχουν υποβληθεί και να κατανοήσουν ότι η καθυστερημένη αναπτυξιακή πορεία του νησιού απαιτεί συνεργασία, ομαδική δουλειά και όραμα.

Κώστας Παυλίδης
Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κέρκυρας