Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Τέσσερις προτεραιότητες της Ν.Δ για τη βόρεια Κέρκυρα

Στέφανος Γκίκας
17 Ιουνίου 2019 / 19:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική ομιλία για τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας, του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Στέφανου Γκίκα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη. 
 
Ο υποψήφιος βουλευτής ανέπτυξε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία και την ανάπτυξη, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν στην Κέρκυρα, στους Παξούς και στα Διαπόντια Νησιά.
 
Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στην αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, η οποία κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το δυσβάστακτο βάρος των φόρων και μέτρων αξίας 14 δις. Ως συνέπεια, η μεσαία τάξη «διαλύθηκε», ενώ μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες καταβάλλουν το 80% των εσόδων τους σε φόρους και εισφορές. Επιπλέον, υπογράμμισε πως «στον τουρισμό, ο οποίος σχετίζεται άμεσα με την οικονομία της Χώρας αλλά και συγκεκριμένα της Κέρκυρας, υπάρχουν σήμερα 22 φόροι, πράγμα που καθιστά το τουριστικό μας προϊόν μη ανταγωνιστικό».
 
Ο Στέφανος Γκίκας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία, το οποίο προβλέπει «λιγότερους φόρους και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας». Δήλωσε σίγουρος πως η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης ως μεταρρυθμιστής πολιτικός, θα δρομολογήσει και θα εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τομές, οι οποίες είναι απαραίτητες για να μπει επιτέλους η οικονομία σε ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γκίκας εξήγησε τις τέσσερις δέσμες των φορολογικών μέτρων που θα εισάγει η ΝΔ.
 
Σε ότι αφορά στα Εθνικά θέματα, ο Στέφανος Γκίκας έδωσε έμφαση στις ξεκάθαρες θέσεις που έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφορικά με την Τουρκία, σημείωσε πως «θέλουμε μία σχέση καλής γειτονίας και συνεργασίας αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο». Ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι πόλος σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή μας, όμως θα επιμείνει στην τήρηση όλων των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».
Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, έχουν δηλώσει πως θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, τα οποία επίσης απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Σε περίπτωση που αυτά δεν γίνουν σεβαστά, η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας δεν θα έχει μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Εν συνεχεία ο Στέφανος Γκίκας παρουσίασε ενδεικτικά τέσσερεις προτεραιότητές για την Β. Κέρκυρα. Πρώτον, δεσμεύθηκε πως θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα των απορριμμάτων που μαστίζει όλη την Κέρκυρα και πως θα συνεργαστεί αρμονικά με τους θεσμικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την δημιουργία εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεύτερον, σημείωσε πως το κονδύλι το οποίο διασφάλισε την προηγούμενη τετραετία η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οδοποιία ήταν εξαιρετικά χαμηλό και συνεπώς θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να αυξήσει κατά πολύ τα κονδύλια για την  απαραίτητη βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να γίνει ασφαλές. Τρίτον, επεσήμανε την ανάγκη για την δρομολόγηση επιτέλους των διαδικασιών για την σωστή κατασκευή του Λιμανιού της Βόρειας Κέρκυρας, το οποίο θα συνδέει την Κέρκυρα με τα Διαπόντια Νησιά, «τα οποία αποτελούν το ακρότατο όριο της Ελληνικής γης, με τεράστια γεωπολιτική σημασία και αξία», όπως ανέφερε. Το λιμάνι αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο εμπορικό και τουριστικό λιμάνι το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Βορρά. Τέταρτον, ο Στέφανος Γκίκας υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας και τόνισε πως σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς θα εξεταστεί σε πρώτο χρόνο το ζήτημα των Φραγμάτων.
 
Τέλος, ο  υποψήφιος βουλευτής μίλησε για τον παραλογισμό του εκλογικού νόμου στην Κέρκυρα,  ο οποίος στέρησε από την ΝΔ την μοναδική βουλευτική της έδρα – την οποία κατείχε ο ίδιος - τον Σεπτέμβριο του 2015. Ζήτησε από τους πολίτες την θερμή στήριξή τους ώστε να του δοθεί η ευκαιρία - αυτή τη φορά από θέση ευθύνης - να διεκδικήσει πολύ περισσότερα προς όφελος της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, τονίζοντας ότι παρά την απώλεια της έδρας του εργάστηκε αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια, κοντά στους πολίτες, προσπαθώντας να καλύψει το κοινοβουλευτικό κενό. Και όπως είπε με νόημα «η Κέρκυρα τις 26 Μαΐου, στις Ευρωεκλογές, μετά από 12 χρόνια, βάφτηκε μπλε…».