Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέφανος Γκίκας: «Πρωτοφανή και αντιθεσμικά όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες….»

ΝΔ
05 Ιουνίου 2019 / 12:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών

 ο πρ. βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας αναφέρει:
«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από τις διαδοχικές πανωλεθρίες του στις Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξή του την προσφυγή σε Εθνικές Εκλογές την 7η Ιουλίου 2019. Την ίδια ώρα, με μια κίνηση που συνιστά πρωτοφανή ασέβεια προς τους θεσμούς, επιλέγει ηγεσία στην Ελληνική Δικαιοσύνη, διατηρεί ανοικτή την Βουλή και την μετατρέπει σε πλυντήριο των τελευταίων ρουσφετολογικών διευθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύρεται στο να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη μη μείωση του αφορολογήτου, που ο ίδιος ψήφισε.
Παράλληλα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άρον-άρον προσπαθεί την τελευταία στιγμή να δημιουργήσει τετελεσμένα στην κρίσιμη διαχείριση των κονδυλίων  του ΠΑΑ και ΕΠΑΛΘ. Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε από τον Τομέα Αγροτικού της ΝΔ, υποψήφιοι που  βαθμολογήθηκαν με μηδέν στα γραπτά, ξαφνικά μέσω της “άριστης” επίδοσής τους στη συνέντευξη, τοποθετούνται σε καίριες θέσεις, από τις οποίες εξαρτώνται ευθέως τόσο η τύχη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και του Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μόλις στις 31/5/2019, η Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΜΟΔ) έσπευσε να ανακοινώσει αποτελέσματα για συνολικά 15 υψηλόβαθμες θέσεις στελεχών του ΕΣΠΑ ενώ ο Πρωθυπουργός είχε ήδη ανακοινώσει την άμεση προσφυγή στις κάλπες…
Επίσης μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε τώρα να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, κλπ.
Τέλος, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την αγωνία της κυβέρνησης να τακτοποιήσει τους κομματικούς της φίλους και να εξασφαλίσει το μέλλον των στελεχών της. Η Νέα Δημοκρατία προειδοποίησε χθες, ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της. 
Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, όλα τα παραπάνω αντιθεσμικά και απίστευτα, επιβαρύνουν τη θέση του και επιβεβαιώνουν την πλήρη κατάρρευση του κόμματός του. Οι Έλληνες πολίτες έχουν πια συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και «πρώτη φορά αριστερά» και σε ένα μήνα από σήμερα η μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος θα είναι γεγονός!».