Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πασχαλινή Κέρκυρα τα κατάφερε!

Editorial
03 Μαΐου 2019 / 09:17

Η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι όλα πήγαν καλύτερα αυτό το Πάσχα.

Επισφραγίστηκε από το ευχαριστήριο μήνυμα του δημάρχου προς τους δημοτικούς εργαζόμενους, που υπηρέτησαν ένα σχέδιο για τη διαχείριση του μεγάλου πλήθους σε μικρό χώρο και για σύντομο χρόνο. Οι κερκυραϊκές επιχειρήσεις φαίνονται ικανοποιημένες από την κίνηση και τον τζίρο της. Η κάλυψη από τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες έστειλε τη φαντασμαγορική εικόνα στα πέρατα της Οικουμένης, επιβεβαιώνοντας έτσι την ισχύ του brand, κερκυραϊκό Πάσχα. Η καθαριότητα άντεξε. Ας μην διαφεύγει της προσοχής όμως ότι αυτό συμβαίνει όσο τα σκουπίδια θα στοιβάζονται στην υπαίθρια χωματερή, που έχει στηθεί στο πλάι των άλλοτε τριών κυττάρων στο Τεμπλόνι. 

Όπως και νάχει όμως, το γεγονός ότι ο Νικολούζος δεν κατεβαίνει σ' αυτές τις εκλογές, συνέτεινε ώστε να μείνει περισσότερο ανεπηρέαστος ο μηχανισμός στη διαχείριση μιας δύσκολης υπόθεσης, υποχρεώνοντάς μας σε σκέψεις γιατί κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να επαναλαμβάνεται συχνότερα κατά το παρελθόν; Αλλά και πόσο ακριβείς υπήρξαν οι αφοριστικές κρίσεις για τα πρόσωπα και τα πράγματα; Κι ενώ δεν έχει νόημα ίσως, πλέον μια τέτοια κρίση για τα πρόσωπα, έχει και παραέχει για τα πράγματα. Με πρώτα και καλύτερα τη διαχείριση των σκουπιδιών και του ιδιόμορφου κυκλοφοριακού άγους κυρίως στην πόλη και περί αυτήν. Αναρρωτιέται κανείς γιατί η μέθοδος που ακολουθήθηκε κατά τις πασχαλινές ώρες δεν καθιερώνεται για τις καλοκαιρινές; Με όσες βελτιώσεις κι αν απαιτούνται λόγω του παρατεταμένου της τουριστικής περιόδου.

Το καλό σενάριο θα είναι η απόδειξη ότι κάτι μάθαμε από τα λάθη, τις εμμονές, την ιδιοτέλεια και την υστεροβουλία. Ότι αυτή ακριβώς η γνώση είναι που συνέτεινε ώστε να υπάρξει η καλύτερη διαχείριση των πραγμάτων. Το κακό σενάριο θα είναι αυτή η ολέθρια λήθη που κυριαρχεί και αναπαράγονται όλα τα δεινά προϊόντα των κακών συμπεριφορών Διοίκησης και ιδωτεύουσας αμεριμνησίας.

Η εντύπωση που δόθηκε είναι ότι τα πυροτεχνήματα της φετινής Ανάστασης ήταν περισσότερα και πιο εντυπωσιακά. Και κάποιοι σχολίασαν ότι συμβόλισαν και την ικανοποίηση του δημάρχου που επικρίθηκε περισσότερο από όποιον άλλον και τον αποχαιρετισμό του στα όπλα με αυτοκριτική διάθεση και κάποιο λελογισμένο παράπονο. Ίσως πάλι, να ήταν απλώς η ιδέα μας...