Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πράσινο σημείο» τώρα και στην Κασσιόπη

ανακύκλωση
21 Ιουλίου 2018 / 19:02

Θα δημοσιευθούν οδηγίες για σωστή ανακύκλωση-Έκκληση για σεβασμό της σημαντικής αυτής προσπάθειας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την εθελοντική ομάδα «Για μια καλύτερη Κασσιόπη» ανακοινώθηκε ότι μετά από πολλές προσπαθείες,  δημιουργήθηκε πλεόν «πράσινο σημείο» και στην Κασσιόπη.
Ως προσωρινή λύση επιλέχθηκε το ένα από τα δυο ημιτελή γήπεδα μπάσκετ πάνω από το γήπεδο. Ο χώρος ευπρεπίστηκε και έχουν τυπωθεί πανό που θα διευκρινίζουν ότι είναι σημείο ανακύκλωσης.
Ο Δημήτρης Κώτσης που έχει αναλάβει την αποκομιδή κατασκευάζει κλωβούς ανακύκλωσης που θα παραδοθούν την Δευτέρα. Αν πάνε όλα σύμφωνα με το πλάνο, η λειτουργία θα ξεκινήσει την ίδια μέρα.

Στην ανάρτησή της η ομάδα αναφέρει «Ο χώρος θα είναι συνέχεια ανοικτός . Παίρνουμε το ρίσκο καλή τη πίστη ότι δεν θα προσπαθήσουν κάποιοι να το μετατρέψουν σε χωματερή. Το σημείο συλλογής σκουπιδιών απέχει μόνο 50 μέτρα . Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όποιον δεν σεβαστεί την προσπάθεια.
Αν γίνει κάτι τέτοιο δηλώνουμε από τώρα ότι θα μαζευτούν τα απορρίμματα και θα σταματήσει η προσπάθεια ανακύκλωσης εκεί άμεσα! Οχι για τιμωρία αλλά απλά γιατι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν θελουμε να μολύνουμε περισσότερο την περιοχή, θελουμε να την βελτιώσουμε.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Κώστας Σαρακηνός (Μπαλαρης) έχει ήδη δυο κλωβούς
(γυαλί, πλαστικό) στο πάρκινγκ πίσω από το γραφείο του. Τους έβαλε εκεί για να εξυπηρετήσει όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την σημαντική κινηση του και να μην αφήνετε εκεί απορρίμματα. Ο χώρος θα παρακολουθείται από κάμερες και ιδιες κινήσεις γίνονται και για το χώρο στο γήπεδο .
Θα δημοσιεύσουμε οδηγίες για σωστή ανακύκλωση. Τονίζουμε από τώρα ότι όλες οι συσκευασίες πρέπει να είναι άδειες και καθαρές γιατί διαφορετικά θα μυρίζουν! Δεν τα πετάμε με τις σακούλες. Τις αδειάζουμε στον κλωβό.
Η ανακύκλωση είναι η τελευταία μας ελπίδα για να μείνει καθαρή η Κασσιόπη . Βλέπετε τι γίνεται στο βιολογικό. Αν δεν μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων κινδυνεύει η υγεία μας αλλά και η τουριστικη προοπτική του τόπου».