Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα εκπτώσεων, την Κυριακή προαιρετικά ανοιχτά

εκπτώσεις
10 Ιουλίου 2017 / 10:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρεμιέρα και τυπικά των θερινών εκπτώσεων σε όλη την Ελλάδα, με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, παράλληλα με την ανακοίνωση της έναρξης των θερινών εκπτώσεων και την δυνατότητα των καταστημάτων να ανοίξουν την Κυριακή προαιρετικά, προτρέπει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. 

Οι ιδιωτικοί Υπάλληλοι

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της. Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας εκφράζει την αντίθεσή του στην λειτουργία της Κυριακής στην ανακοίνωση που αναφέρει «Υπερασπιζόμαστε την αργία της Κυριακής, υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.
Οι εργαζόμενοι και οι μικροί μαγαζάτορες-αυτοαπασχολούμενοι έχουμε κοινό αντίπαλο, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα συμφέροντα τους. Κοινή θα πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση, ο δικός μας αγώνας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας! Μαζί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι-φτωχοί ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροί αγρότες χτίζουμε τη δική μας συμμαχία για να τους σταματήσουμε, για να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού μας να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχτεί για τις 16 Ιούλη και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργάκη!
Παλεύουμε από κοινού εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι  και διεκδικούμε -Νομοθετική  κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα
- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο
- Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα
- Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι κατασχέσεις
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές»

Η ΓΣΕΕ & οι καταναλωτές

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας & η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, έχουν επανειλημμένα εκφράσει την «πάγια εναντίωσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως αυτή δρομολογείται μέσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να ανταποκρίνεται πειθήνια στα κελεύσματα των δανειστών.

Μέσω της Δράσης «Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!», καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές,  χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους:  τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης.

Θα πρέπει καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς αυτό θα οδηγήσει:

– στην επικράτηση συνθηκών ολιγοπωλίου στην αγορά, εξαφανίζοντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, με αναπόφευκτη συνέπεια το λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

– στην αναστάτωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής, παραβιάζοντας -συνταγματικώς κατοχυρωμένα και με αγώνες κεκτημένα- θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Για το λόγο αυτό, καλούμε τους καταναλωτές να προτιμούν με την επιλογή τους τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία, και να παρακολουθούν τις ενέργειες επιβράβευσης που θα προτείνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ».