Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλαδική απεργία αποφάσισαν οι Εκτελεστικές Επιτροπές των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ
18 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:42
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο

ΑΘΗΝΑ. Στην απόφαση να πραγματοποιήσει πανελλαδική απεργία μέσα στο Νοέμβριο προχώρησε η ΑΔΕΔΥ μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 17/09. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση: «εκτιμώντας την ανάγκη πανεργατικής – πανυπαλληλικής απεργίας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απέναντι στην ανάλγητη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που, μια ακόμη χρονιά καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης μέσα στον Νοέμβρη, προτείνοντας σε όλους τους φορείς ως ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 13 του Νοέρμβρη.

Την ίδια απόφαση, για 24ωρη πανελλαδική απεργία το Νοέμβριο, πήρε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ διεκδικώντας, όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου: «Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ανυπεράσπιστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση σύναψης και επέκτασης των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αυξήσεις και όρους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μελών μας. Απαιτούμε άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας, φθηνή και ποιοτική στέγη για όλους.»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.