Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μαρία Φαραντούρη στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
28 Απριλίου 2017 / 09:46

Συνεχίζεται το σερί των συνεργασίων της Φιλαρμονικής Γαστουρίου με καταξιωμένους καλλιτέχνες, σε σύμπραξη με την μεικτή χορωδία Αχαράβης. Συμμετέχει η Κερκυραία υψίφωνος Έλλη Καρύδη.

Την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, ένα πρόσωπο που ταυτίζεται όσο λίγα με την νεότερη ιστορία της Ελλάδας, ερμηνεύτρια που η φωνή της διαχρονικά ακούγεται στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, θα έχουμε την χαρά να δούμε από κοντά στο δημοτικό θέατρο Κέρκυρας τη Τρίτη 16 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ.
Η φιλαρμονική 'Ομόνοια' Γαστουρίου δε χρειάζεται συστάσεις πλέον, αφού η πορεία της είναι τόσο επιτυχημένη που αφενός οι συνεργασίες της με σπουδαίους 'Ελληνες ερμηνευτές δεν αποτελούν πια είδηση, αφετέρου οι εμφανίσεις της εκτός Κέρκυρας είναι πλέον καθιερωμένες και συνοδεύονται από σπουδές κριτικές και πολυπληθές κοινό εντός και εκτός Ελλάδος .
Η σύμπραξη της μεικτής χορωδίας Αχαράβης ´Νικόλαος Πουλιάσης´ κάθε άλλο παρά ως έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού τα τελευταία χρόνια αποτελεί το Alterego της φιλαρμονικής με κορυφαία τους συνεργασία τις έξι παραστάσεις που έκαναν από κοινού με την Μαρινέλλα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα την περσινή χρονιά.
H συνηθισμένη συμμετοχή έκπληξη στις εκδηλώσεις αυτές, ακούει αυτή τη φορά στο όνομα της Κερκυραίας υψιφώνου ΄Ελλης Καρύδη, με ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού.
Ο αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Σπύρος Ράλλης, με σημαντική πλέον εμπειρία δίπλα σε πληθώρα ερμηνευτών και η μαέστρος της χορωδίας Αγάθη Κοσκινά έχουν βρει την μεταξύ τους την απαραίτητη χημεία που απαιτούν οι καλλιτεχνικές συνεργασίες -πρόκληση αυτού του μεγέθους.
Θα συμμετάσχει επίσης η μεικτή χορωδία Καναλίων ´Γεράσιμος Λαβράνος´ καθώς και οι παιδικές χορωδίες της Αχαράβης και των Καναλίων, στις συνηθισμένες πλέον πολυπληθείς παραστάσεις αυτού του είδους.
Για ακόμα μια φορά ο χαρακτήρας της συναυλίας θα είναι κοινωφελής αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ιατρείου Κέρκυρας.