Κυριακή 27.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Συναυλία προς τιμήν του Μ. Βιολάρη πραγματοποιήθηκε στις 23/10 (photos)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
26 Οκτωβρίου 2024 / 16:24

Τη διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας είχε ο Κερκυραίος μαέστρος Γεώργιος Παγιάτης

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΓΑΘΗ ΚΟΣΚΙΝΑ). Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, η συναυλία προς τιμήν των 60 χρόνων καλλιτεχνικής πορείας του Μιχάλη Βιολάρη. Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, αποτέλεσε έναν πολιτιστικό συνδετικό κρίκο μεταξύ της Κύπρου και των Ιονίων Νήσων.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Μιχάλης Βιολάρης, με την πολυετή πορεία του, μάγεψε για άλλη μια φορά το κοινό της Κέρκυρας, ερμηνεύοντας τραγούδια-σταθμούς της μακράς καριέρας του. Η φωνή του και η παρουσία του επί σκηνής γέμισαν το θέατρο με νοσταλγία και συγκίνηση, υπενθυμίζοντας την τεράστια συμβολή του στην ελληνική μουσική παράδοση.

 

Σημαντικό μέρος της βραδιάς αποτέλεσε η συμμετοχή της Αγαθής Κοσκινά, η οποία, εκτός από τη διεύθυνση των χορωδιών  ερμήνευσε αγαπημένα  κομμάτια ενώ παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, με τον οποίο είχε την τιμή να συνεργαστεί σε συναυλία που διοργάνωσε στο παρελθόν η Φιλαρμονική Ομόνοια Γαστουρίου, με άμεση ανταπόκριση από το κοινό, προσφέροντας συγκινητικές στιγμές.

 

Στη συναυλία συμμετείχε επίσης η Ανδριάννα Κόλλα, μακροχρόνια συνεργάτιδα και ερμηνεύτρια δίπλα στον Μιχάλη Βιολάρη, η οποία συνέβαλε στην επιτυχία της βραδιάς με τις ερμηνείες της. 

Τη διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας είχε ο Κερκυραίος μαέστρος Γεώργιος Παγιάτης, ο οποίος με την εμπειρία και το ταλέντο του προσέφερε υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική καθοδήγηση.  Η συμβολή του ήταν καταλυτική για την επιτυχία της βραδιάς Και μαζί με τους ερμηνευτές και τους μουσικούς, κατάφερε να κρατήσει το κοινό σε διαρκή αλληλεπίδραση και ενθουσιασμό.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννη Τρεπεκλή για τη στήριξή του, ιδιαίτερες ευχαριστίες  στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και υπεύθυνο πολιτισμού Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Άνθη για την πολύτιμη συμβολή του στη διοργάνωση, καθώς και στον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη για την έμπρακτη στήριξή του. 

 

Ακόμα στην συναυλία παρέστησαν ο πρόεδρος των Κυπρίων Κέρκυρας κ. Χριστοδούλου, ο Κύπριος ιατρός του Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Χαραλάμπους, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Αρμενιάκος, ο πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Μουζακίτης. Ευχαριστίες επίσης στον Σύλλογο Γυναικών Αχαράβης, ο οποίος συμμετείχε με τη μικτή χορωδία Νικόλαος Πουλιάσης της οποίας οι φωνές μάγεψαν και πλημμύρισαν το θέατρο με έναν μελωδικό αρμονικό ήχο, καθώς και με το παιδικό του τμήμα μαζί με  " Τα Χαμόγελα του Μον - Ρεπό", που άνοιξαν  τη συναυλία, προσθέτοντας τον ζωηρό παλμό, το "χρώμα" και "χαρά" από την πρώτη στιγμή.

 

Η βραδιά αποτέλεσε μια ξεχωριστή σύζευξη τέχνης και ιστορίας, ενισχύοντας τις πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και τα Επτάνησα.

ΦΩΤΟ@ ΑΓΑΘΗ ΚΟΣΚΙΝΑ