Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικές Δράσεις Σχολικού Έτους 2023-2024 από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
28 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα φέτος, έχουν ως κοινή συνισταμένη τη γνωριμία με την Τοπική Ιστορία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο προγραμματισμού δράσεων που απευθύνονται στις σχολικές κοινότητες, ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή των ακόλουθων εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία, φέτος, έχουν ως κοινή συνισταμένη τη γνωριμία με την Τοπική Ιστορία:

1. «Οι Ιππότες της ελευθερίας»: Νηπιαγωγείο, Α’ – Β’ Δημοτικού (Διάρκεια 60’)

Βιωματικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, βασισμένο στο βιβλίο της συγγραφέως Κωνσταντίνας Αρμενιάκου: «Οι Ιππότες της Ελευθερίας», εκδ. Μεταίχμιο.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής προγράμματος: Πέμπτη  9:00 π.μ -10:00 π.μ. και 10:15 π.μ -11:15 π.μ.

2. «Ο δρόμος για την Ιθάκη»: Γ’ – Δ’ Δημοτικού (Διάρκεια 60’)

Βιωματικό πρόγραμμα γνωριμίας με τις περιπέτειες του Οδυσσέα και την ελληνική μυθολογία. Οι μαθητές γνωρίζουν το συναρπαστικό ταξίδι του Οδυσσέα μέσα από παιχνίδια, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής προγράμματος: Πέμπτη  9:00 π.μ -10:00 π.μ. και 10:15 π.μ -11:15 π.μ.

3. «Από Πόρτα σε Πόρτα»: Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού (Διάρκεια 60’)

 Οι μαθητές γνωρίζουν με παιγνιώδη τρόπο την ιστορία των  τεσσάρων  πυλών που επέτρεπαν την επικοινωνία της πόλης της Κέρκυρας με τη θάλασσα και τα προάστια. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται με οπτικοακουστικό υλικό.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής προγράμματος: Πέμπτη  9:00 π.μ -10:00 π.μ. και 10:15 π.μ -11:15 π.μ.

4. «Κορφιάτικες Ιστορίες»: Γυμνάσιο – Λύκειο (Διάρκεια 90’)

Βιωματικό πρόγραμμα-Αφιέρωμα στον Κερκυραίο λογοτέχνη Κωνσταντίνο Θεοτόκη με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατό του. Μέσα από τα τέσσερα τελευταία έργα του Θεοτόκη, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, και συμμετέχουν στην ολοκλήρωση μιας αποστολής μέσα από την αναζήτηση επιλεγμένων λογοτεχνικών βιβλίων. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται με οπτικοακουστικό υλικό.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής προγράμματος: Τρίτη 9:00 π.μ-11:00 π.μ

Επίσης, θα διεξαχθεί πρόγραμμα στη θεματική «Εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες»: Γυμνάσιο  (Διάρκεια 90’)

«Διαδραστικό εργαστήριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τις προκλήσεις και τις σύγχρονες εφαρμογές της»: Μια εισαγωγή στην μηχανική μάθηση, τα υπολογιστικά νευρωνικά δίκτυα και τα γλωσσικά μοντέλα μέσω παιχνιδοποίηση και συζήτησης. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Corfu Tech Lab (American Space) και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής προγράμματος: Τρίτη 11:15 π.μ-13:00

Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξοικείωση των μαθητών με το χώρο της Βιβλιοθήκης, ο εμπλουτισμός των γνώσεών τους με τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη, η καλλιέργεια της αγάπης τους για το βιβλίο και η παροχή κινήτρων για ευρύτερη αναζήτηση γύρω από επιλεγμένη θεματολογία.

Τα προγράμματα ξεκινάνε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2023.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας https://corfulibrary.gr/ekpaideutika-programmata-dimosia-kentriki-istoriki-bibliothiki-kerkyras/ και στη συνέχεια  με συνεννόηση στο τηλ. αριθμό: 26610 38583.

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.