«Ποντίκι στη βιβλιοθήκη!» - Επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς
Την Τετάρτη 20/12/2023 και Τετάρτη 17/1/2023 ώρες 18:00– 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Εύη Σ. Λάσκαρι» της Δημόσιας βιβλιοθήκης
ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς σε διαδραστική παρουσίαση πρωτότυπης ηχοϊστορίας για τη Φιλαναγνωσία, την διαφορετικότητα και τη φιλία με τίτλο: «Ποντίκι στη βιβλιοθήκη!»
Εισηγητής/εμψυχωτής: Περικλής Παπαδόπουλος, συνθέτης, π. Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής Ιονίων Νήσων
Την Τετάρτη 20/12/2023 και Τετάρτη 17/1/2023 ώρες 18:00– 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Εύη Σ. Λάσκαρι» της Δημόσιας βιβλιοθήκης
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, Νηπιαγωγούς και μουσικούς
Θα διατεθεί εκπαιδευτικό υλικό (πρωτότυπα τραγούδια, ηχοϊστορίες, ασκήσεις προετοιμασίας)
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/HoFBZebAYhj4bFbM9
Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Ο Περικλής Παπαδόπουλος είναι διπλωματούχος/αριστούχος Σύνθεσης και τραγουδοποιός. Διακρίθηκε για τα βραβευμένα μουσικά σύνολα Χορωδίες και Ορχήστρες στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας (1993-2008)
Ως Σχολικός Σύμβουλος εκπ/κών Μουσικής Ιονίων Νήσων θέσπισε πρωτότυπα και καινοτόμα περιφερειακά – διασχολικά εκπ/κά προγράμματα και δράσεις Μουσικής που αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά, δημιούργησαν μεγάλη κινητικότητα και έτυχαν ευρύτατης ανταπόκρισης και κοινωνικής αποδοχής (2009-2018). Συνεργάζεται με το υπουργείο Παιδείας ως εισηγητής, θεματοδότης και αξιολογητής σε θέματα Πανελλήνιων εξετάσεων ειδικών μαθημάτων Μουσικής Αγωγής για την εισαγωγή στην Γ/θμια εκπαίδευση, του θεσμού Αριστείων και ως επιμορφωτής. Διετέλεσε καλλιτεχνικός Δ/ντής του Δήμου Πάτρας σε φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού για το καρναβάλι των παιδιών (1996–2008).Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες (Μουζάκης, Βασιλειάδης, Σπανός, Μαυρουδής, Κατσαρός, Τσαπάρας, Κηπουργός) και ερμηνευτές (Μακεδόνας, Γαϊτάνος, Γισδάκης). Έχει συνεργαστεί σε έργα του με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τα Ελληνικά τμήματα του Ο.Η.Ε. και της UNICEF, το Πανεπιστήμιο Πάτρας, Περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Έχει αναγνωρισμένο και αξιολογημένο συγγραφικό έργο 20 τίτλων (e-book εκπ/κού περιεχομένου, μελέτες–επεξεργασίες θεματικών περιόδων στην παγκόσμια και νεότερη Eλληνική ιστορία της φωνητικής μουσικής κυρίως και του τραγουδιού) και 15 cd – cd rom. Ενδεικτικά: «Ακούσατε - Ακούσατε – Λαογραφικές στιγμές της Πατρινής Αποκριάς» 1995, «Απλά Μαθήματα Ελληνικής Πατριδογνωσίας» 2002, (κύκλος αντιπολεμικών τραγουδιών), «Χαλάρωσε» 2006, (κύκλος πολυρυθμικών τραγουδιών για το Ελληνικό καλοκαίρι), «Τα Παιδία Τραγούδι Παίζει» 2014 (κύκλος παιδικών τραγουδιών), «Μητέρα Ελλάδα» 2017, (λαϊκή καντάτα για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα), «Λαϊκές Διαδρομές» 2018, (λαϊκά – νεορεμπέτικα) «Ανακυκλώστε Αγάπη» 2019 (Μουσικοθεατρικό αφήγημα), «Σημαίνουν Χριστούγεννα» 2023 (Καντάτα Χριστουγέννων)
Photo@Pixabay