Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βιβλιοπαρουσίαση της Λ. Τσιρίδου: Μικρές Σαββατιάτικες Ιστορίες

Λιάνα Τσιρίδου
09 Ιουλίου 2018 / 12:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι «Μικρές Σαββατιάτικες Ιστορίες» της Λιάνας Τσιρίδου θα παρουσιαστούν στον Κήπο του Λαού την Παρασκευή 13 του μηνός, στις 20:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Παυλίδης και η Μαρίνα Παπασωτηρίου. Την αγαπημένη τους ιστορία θα διαβάσουν και θα σχολιάσουν ο Γιώργος Ράδος, η Δέσποινα Γαγλία, ο Γιάννης Δημητριάδης και η Δέσποινα Γιάννου.

Οι μικρές σαββατιάτικες ιστορίες, 52 όσα και τα Σάββατα της χρονιάς, ξεκίνησαν σαν σχολιασμός πάνω σε κάποια φωτογραφία. Σύντομα απέκτησαν το κοινό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τις ανατροφοδότησε και ζήτησε να τις δει συγκεντρωμένες. Είναι ιστορίες μικρής φόρμας που εστιάζουν στη στιγμή. Επαφίεται στον αναγνώστη να τις συμπληρώσει, να υποθέσει το πριν, το μετά, το γιατί. Μιλούν για την αγάπη, τον έρωτα, την προδοσία, τη διάψευση, τη μοναξιά, τη μνήμη, τη λήθη, την απόφαση αλλά και για άλλα, για τα μικρά, τα παραμελημένα κομματάκια που χρωματίζουν, ωστόσο, το προσωπικό ψηφιδωτό μας.
Η συγγραφέας για το βιβλίο
Οι 52 μικρές σαββατιάτικες ιστορίες της περσινής χρονιάς συγκατοικούν πλέον σ' ένα κομψό βιβλιαράκι, που χρωστάει πολλά σε εσάς που το ζητήσατε επίμονα, στη Fileni Lorandou που το επιμελήθηκε και στην Panayota Kapela που το ομόρφυνε με τα σχέδιά της. Καλοκαιράκι είναι, πάρτε το στα χέρια σας με την ίδια αγάπη που το αγγίξαμε κι εμείς. Οι φίλοι/ες της Κέρκυρας που το θέλουν, μπορούν να μου στείλουν μήνυμα στο inbox ή να το αναζητήσουν στα βιβλιοπωλεία Πλους, Απόστροφος, Μουστάκης. Οι της Αθήνας στην Πρωτοπορία και στην Πολιτεία. Οι της Θεσσαλονίκης θα περιμένουν λίγες μέρες για ανακοινωθέν. Η τιμή του είναι 8 ευρώ. Η αξία του; θα δείξει.