Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γνωριμία των μαθητών με τα αρχαία Γίτανα Θεσπρωτίας

Διεθνής Ημέρα Μουσείων
09 Μαΐου 2016 / 13:55

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας καλεί να λάβετε μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία»,

συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει από τη Δευτέρα, 16 Μαΐου έως και την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 τόσο στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας όσο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας επιλέγει να παρουσιάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα έναν από τους πιο αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας, την αρχαία πόλη των Γιτάνων, τον μεγαλύτερο σε έκταση και τον σημαντικότερο -από άποψη πολεοδομικής οργάνωσης και σωζόμενων μνημείων- αρχαίο οικισμό της Θεσπρωτίας, ο οποίος ταυτόχρονα αποτέλεσε σημαντικό πολιτικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της αρχαίας Ηπείρου.

Στις 18 Μαΐου 2016 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.