Τρίτη 16.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ραντεβού με την κλασική ομορφιά στο Λατινικό παρεκκλήσι

ΕΦΑ Κερκύρας
29 Μαρτίου 2018 / 16:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου η φωτογραφική έκθεση του Paolo Morello «περιήγηση στην τελειότητα».

Οργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Επίτιμο Ιταλικό Προξενείο Κέρκυρας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το ΚΑΜ-Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Η έκθεση, σε επιμέλεια της Αφροδίτης Οικονομίδου, αποτελεί έναν εικαστικό φόρο τιμής στο αδιαμφισβήτητο μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. 
Ο Paolo Morello, γεννημένος στο Παλέρμο της Σικελίας και μεγαλωμένος -όπως αφηγείται ο ίδιος- με τα Έπη του Ομήρου στη σκιά των αρχαίων ναών της Μεγάλης Ελλάδας, αποφάσισε το 2014 να αφιερώσει ένα μεγάλο κεφάλαιο της φωτογραφικής δουλειάς του στην τεκμηρίωση των σημαντικότερων ελληνικών αρχαιολογικών χώρων. Ξεκίνησε την έρευνά του με την πρόθεση να επανεξετάσει τις μυθικές, τις θεμελιώδεις γι’αυτόν τοποθεσίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού και, όντας ιστορικός τέχνης, επέλεξε ως συντρόφους του ταξιδιού του τον Όμηρο και τον Παυσανία. Φυσικά, ο καλλιτέχνης, ως καλός γνώστης της Ιστορίας, δεν θα μπορούσε να παραλείψει να αποτίσει φόρο τιμής και στα υπέροχα αρχαία μνημεία της Μεγάλης Ελλάδας που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος. Δημιουργήθηκε έτσι μια σειρά 200 φωτογραφιών από τις οποίες 30 επιλεγμένες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων (3-23 Ιουλίου 2017), κατόπιν μεταφέρθηκαν στην Αθήνα στο Επιγραφικό Μουσείο (21 Σεπτεμβρίου-26 Οκτωβρίου), στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών   (1 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου) και στη συνέχεια η έκθεση φιλοξενήθηκε στην Θεσσαλο-νίκη στον εκθεσιακό χώρο του βιβλιοπωλείου του ΜΙΕΤ - Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (15 Δεκεμβρίου 2017 - 20 Ιανουαρίου 2018).
INFO Περιήγηση στην Τελειότητα Φωτογραφική έκθεση του Paolo Morello Λατινικό Παρεκκλήσιο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας Διάρκεια έκθεσης 28 Μαρτίου έως 6 Μαΐου 2018 Ωράριο λειτουργίας: 8.00 - 15.00 Επιμέλεια έκθεσης Αφροδίτη Οικονομίδου Πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό: