Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γιώργος Τερζής για την έκθεσή του στο Art Café

Φωτογραφία
23 Nov 2016 / 11:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γιώργος Τερζής ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία εδώ και 40 χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε μία ακόμα ομαδική έκθεση, στην Αθήνα. Με αφορμή την ατομική έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζει

αυτή την περίοδο στο Χώρο Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας, μοιράζεται μαζί μας κάποιες σκέψεις του σχετικά με αυτή.
-κ. Τερζή, γιατί επιλέξατε τον τίτλο «Ένα» για την έκθεσή σας;
-Στις φωτογραφίες αυτής της έκθεσης απεικονίζεται κάθε φορά ΕΝΑ άτομο σε ένα τυχαίο περιβάλλον και ο στόχος είναι να αναδείξω το συναισθηματικό μήνυμα της στιγμής. ΕΝΑ που κοιτά και βλέπεται. Κομμάτι ενός όλου που άθελά του εμπεριέχεται.
-Το ασπρόμαυρο «χρώμα», είναι κάτι που επιλέγετε συχνά στις φωτογραφίες σας;
-Συνήθως φωτογραφίζω ασπρόμαυρα. Από τη μια πιστεύοντας ότι η απουσία χρώματος διευκολύνει τον θεατή να πλησιάσει την ουσία του θέματος χωρίς να επηρεάζεται από τον «εντυπωσιασμό» των χρωμάτων και από την άλλη, οι διαβαθμίσεις του γκρι είναι πλουσιότερες σε χρώμα, σε έναν διαφορετικό κώδικα.
-Τι σημαίνει για εσάς η απαθανάτιση μιας στιγμής μέσα από το φωτογραφικό φακό;
-Η προσπάθειά μου είναι να «φυλακίσω» το συναίσθημα της στιγμής, να αποδώσω το νόημα, να πω μια ιστορία κι όχι να κάνω απλά όμορφες φωτογραφίες.
-Έχει τύχει ποτέ, οι πρωταγωνιστές των πορτρέτων σας, να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους τυχαία σε μια από τις φωτογραφίες σας;
-Έχει τύχει κάποιες φορές. Στη συγκεκριμένη έκθεση όμως επέλεξα να το αποφύγω, γιατί δεν ήταν αυτό το ζητούμενο.
Η έκθεση του Γιώργου Τερζή συνεχίζεται έως τις 27 Νοεμβρίου 2016, με ώρες επίσκεψης 10.00- 16.00.