Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Γονέων Κεντρικής Κέρκυρας: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
22 Οκτωβρίου 2024 / 11:03
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση στις Αλυκές την Τετάρτη 23/10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων  Νήσων με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε τη στήριξή της προς τους εκπαιδευτικούς, στην Κέρκυρα και ολόκληρη την Ελλάδα, που θα πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 23/10. Επιπλέον, δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις Αλυκές> Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Όλον αυτόν τον καιρό, μαζί διεκδικούμε τα παιδιά μας να μορφώνονται με τους καλύτερους όρους, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την Παιδεία για να μη βάζουμε το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τα αναλώσιμα, να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα υπάρχοντα σχολεία και να κατασκευαστούν νέα για να μην κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, να μην περάσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα διαχωρίζει τα παιδιά μας σε "προνομιούχα" και μη. 

Μαζί καταφέραμε να μην συμπτυχθούν τμήματα, να ανοίξει η συζήτηση για την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων και την έλλειψη σχολικής στέγης στο νησί και την ανάγκη κατασκευής νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων. 

Έτσι και τώρα θα βρεθούμε στο πλευρό των εκπαιδευτικών μας, μαζί στην απεργία τους, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Γιατί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια και αφορούν τη μόρφωση των παιδιών μας, αφορούν τον ίδιο τον χαρακτήρα και τη λειτουργία του σχολείου! 

Γιατί θέλουμε τον δάσκαλο των παιδιών μας περήφανο. Να αμείβεται και να ζει με αξιοπρέπεια, να στηρίζεται το έργο του μέσα στην τάξη, να διδάσκει όπως ο ίδιος γνωρίζει με βάση την επιστήμη του.

Γιατί θέλουμε τμήματα με 15 μαθητές, με μόνιμο προσωπικό, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και μέσα, ώστε να παιδιά μας να μορφώνονται ολόπλευρα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Γιατί δεν δεχόμαστε να ποινικοποιούνται οι αγώνες των εκπαιδευτικών, όπως και όλων των εργαζομένων. Δεν θα ανεχτούμε τις διώξεις και τα πειθαρχικά που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση τους.

Την εξοικονόμηση πόρων σε βάρος των παιδιών μας και την πολιτική που λογαριάζει τα παιδιά μας ως αριθμούς δεν θα τη δεχτούμε, ούτε θα την ανεχτούμε. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα το 2024, με την τεράστια άνοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και τον αμύθητο πλούτο που υπάρχει, να μορφώνονται ολόπλευρα, να έχουν τον δάσκαλο στην τάξη τους, να πηγαίνουν σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο, δημόσιο και δωρεάν. 

Οι γονείς θα είμαστε στη συγκέντρωση, στις 12.00 π.μ., στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας στις Αλυκές.»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.