Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργιακός ξεσηκωμός σήμερα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ
28 Φεβρουαρίου 2024 / 08:57
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους, δίνουν για σήμερα εργαζόμενοι, σπουδαστές, άνεργοι και συνταξιούχοι της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Φορείς, Σωματεία, Συνδικάτα και Σύλλογοι καλούν σε μαζική συμμετοχή με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που βύθισε σε βαθύ πένθος τη χώρα, με τους 57 νεκρούς.   

Παράλληλα, ως κορυφαία προβλήματα της περιόδου που διανύουμε προτάσσεται η ακρίβεια, η αύξηση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις, η αισχοκέρδεια, η υποστελέχωση κρίσιμων δημόσιων φορέων (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση) κ.α.

 

Προσυγκέντρωση

 

Νωρίτερα στις 10.30 το πρωί, οι εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια και στη συνέχεια θα ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο Εργατικό Κέντρο. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με σημεία αιχμής τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την επαναφορά των δώρων στο δημόσιο και στους συνταξιούχους, τις προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό σε δημόσιους φορείς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κέρκυρας, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ, η Νομαρχιακή Κέρκυρας της ΟΤΟΕ (τραπεζοϋπάλληλοι),  τα Σωματεία των εκπαιδευτικών ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι στους Δήμους, τα τοπικά Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΤΕΒΕ και ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 μ.μ – 4 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν σήμερα Εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες της χώρας συμμετέχει και η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών). 

 

Κανονικά στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Από τον απεργιακό συναγερμό δεν θα επηρεαστούν τα δρομολόγια πλοίων στο λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Επίσης, κανονικά θα πραγματοποιούνται σήμερα και οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Ελλάδας, σε συνέχεια και της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικίου Αθηνών, να κρίνει παράνομη τη συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

AEGEAN και Olympic Air εξέδωσαν ήδη ανακοινώσεις, ενημερώνοντας το κοινό ότι το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεών τους, σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.