Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα Ζάραγκα, Κουλούρης και Πρίφτης

Από αριστερά Κουλούρης, Σκορδίλης, Ζάραγκα, Πρίφτης ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ
16 Οκτωβρίου 2024 / 16:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η αποστολή θα αναχωρήσει για το Μπαχρέιν στις 23 Οκτωβρίου και θα επιστρέψει την 1η Νοεμβρίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρία παιδιά της Κέρκυρας θα πάρουν μέρος εφέτος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα γίνει από 25 ως 29 Οκτωβρίου στο Μπαχρέιν. Αυτό δείχνει την ποιότητα και τις δυνατότητες των παιδιών, τα οποία έχουν προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη.

Είναι από το 4ος ΓΕΛ η Μελίνα Ζάραγκα (άλμα τριπλούν), από το 3ο ΓΕΛ ο Πέτρος Πρίφτης (άλμα επί κοντώ) και από το Λύκειο της Λευκίμμης ο Αρσένης Κουλούρης (άλμα τριπλούν).

Η άθλια κατάσταση του ΕΑΚΚ ανάγκασε για μια ακόμη φορά τον Π. Σκορδίλη και τα παιδιά να πάνε για προετοιμασία στην Αθήνα, εκεί όπου βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο 12/10 και θα μείνουν ως την αναχώρηση της αποστολής και ουσιαστικά θα λείψουν από το νησί 20 ημέρες.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ελληνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση και στην οποία θα πάρουν μέρος 28 αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσά τους και τα παιδιά από την Κέρκυρα. Ανάμεσα τους και τρεις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, η «χρυσή» πρωταθλήτρια του επί κοντώ Αναστασία Μπουμπουλίδη, η νικήτρια της σφαιροβολίας, Μαρία Ραφαηλίδου και η «ασημένια» στο τριπλούν, Μελίνα Ζάραγκα.

Η αποστολή πλαισιώνεται από τους νικητές του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος, πολλοί από τους οποίους έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν και διακρίθηκαν σε διοργανώσεις της κατηγορίας τους εντός και εκτός συνόρων. Η αποστολή θα αναχωρήσει για το Μπαχρέιν στις 23 Οκτωβρίου και θα επιστρέψει την 1η Νοεμβρίου.

Να σημειώσουμε ότι τα παιδιά της Κέρκυρας έχουν κατακτήσει σε προηγούμενες Γυμνασιάδες τρία χρυσά μετάλλια, ο Φίλιππος Σγούρος στο επί κοντώ, η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν και η Παναγιώτα Δόση στο ύψος, ενώ έχουν πάρει μέρος και ο Π. Φαρούγιας, η Στ. Σατκλίφ, η Κ. Ρωμαίου.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια