Κυριακή 10.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση ΕΞΑΡΧΗΣ για τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα στην πόλη της Κέρκυρας

ΕΞΑΡΧΗΣ
23 Ιουλίου 2023 / 17:19

"Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει το ιστορικό κέντρο της πόλης για τα ΙΧ κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, έρχεται μεν να αντιμετωπίσει ένα υπαρκτό πρόβλημα, δημιουργεί όμως πολλά άλλα"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΞΑΡΧΗΣ). «Από τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Συνδυασμό ΕΞΑΡΧΗΣ – Δύναμη Ευθύνης και Δημιουργίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει το ιστορικό κέντρο της πόλης για τα ΙΧ κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, έρχεται μεν να αντιμετωπίσει ένα υπαρκτό πρόβλημα, δημιουργεί όμως πολλά άλλα.

Πράγματι, το ιστορικό κέντρο της πόλης δεν χωρά τα χιλιάδες αυτοκίνητα, που περνούν στο εσωτερικό του, αναζητώντας μάταια μια θέση στάθμευσης, ιδιαίτερα κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Τα μέτρα ωστόσο που ανακοινώθηκαν, συνιστούν σημαντική αλλαγή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου και λογικά θα έπρεπε:

  • Να συνοδεύονται από υποστηρικτικές αποφάσεις και ρυθμίσεις (χώροι στάθμευσης, λεωφορειακή εξυπηρέτηση κλπ.) και
  • Να έχουν θεσμική θωράκιση. Να συζητηθούν δηλαδή, και να εγκριθούν και από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντ’ αυτών, οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής βαφτίστηκαν «πιλοτικά μέτρα της Τροχαίας», προκειμένου ν’ αποποιηθεί τις ευθύνες της για τις όποιες συνέπειές τους.

Δυστυχώς, τραγικά ανεύθυνα και ΟΛΑ στο ΠΟΔΙ!

Η Κέρκυρα δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση!»