Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Κέρκυρας για καταγγελία σε τουριστικό γραφείο

καταγγελία
09 Ιουνίου 2023 / 18:25

"Δεν πέρασε πολύς καιρός από τα παράπονα Συλλόγων Γονέων και την δημόσια καταγγελία που κάναμε για σχολικά λεωφορεία χωρίς συνοδό, με εμφανή προβλήματα στη συντήρησή τους, κάνοντας ελιγμούς στους επικίνδυνους στενούς δρόμους για μεγάλα λεωφορεία και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται χωρίς κανείς να παίρνει την ευθύνη ή να τιμωρείται."

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Με αφορμή καταγγελία που μας κοινοποιήθηκε και που αφορά συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο που είχε αναλάβει τριήμερη εκδρομή ΣΤ τάξης Δημοτικού με προορισμό την  Αθήνα, ως Ένωση Συλλόγων Γονέων καταλαβαίνουμε ότι το «πάμε και όπου βγει» αποδεικνύεται ότι δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά μία στρατηγική που το κέρδος και τα  συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Παρόλο την καταγραφή του γεγονότος από την τροχαία, ότι ο οδηγός δεν έπρεπε να κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο και παρά τις δήθεν διαβεβαιώσεις από το τουριστικό γραφείο για αλλαγή του πρώτου οδηγού, αυτό πραγματοποιήθηκε από τον πρώτο οδηγό!!!

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τα παράπονα Συλλόγων Γονέων και την δημόσια καταγγελία που κάναμε για σχολικά λεωφορεία χωρίς συνοδό, με εμφανή προβλήματα στη συντήρησή τους, κάνοντας ελιγμούς στους επικίνδυνους στενούς δρόμους για μεγάλα λεωφορεία και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται χωρίς κανείς να παίρνει την ευθύνη ή να τιμωρείται.

Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι για διαπραγμάτευση. Δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με κρατική ευθύνη και τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας.
 
Κέρκυρα, 9/6/2023
Το ΔΣ της Ένωσης