Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήλθαν για τον ΑΟ Κέρκυρα, Παπαποστόλου, Φελλάς, Βογιατζής, Κεϊκίδης

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
31 Μαΐου 2023 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν κοντά 30 χρόνια από όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές εκτός Κέρκυρας είχαν έλθει στο νησί (1995,1996) για να ενισχύσουν την ομάδα που ετοίμαζαν ο αείμνηστος Πατριάρχης του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου Άκης Γιούργας, μαζί με τον Σπύρο Γιαννούλη και τον Αντώνη Ζώτο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν κοντά 30 χρόνια από όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές εκτός Κέρκυρας είχαν έλθει στο νησί (1995,1996) για να ενισχύσουν την ομάδα που ετοίμαζαν ο αείμνηστος Πατριάρχης του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου Άκης Γιούργας, μαζί με τον Σπύρο Γιαννούλη και τον Αντώνη Ζώτο. Αυτοί αγάπησαν το νησί και βοήθησαν εκείνη την ομάδα που σε κάθε εντός έδρας ματς γέμιζαν ασφυκτικά το Εθνικό στάδιο. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Φελλάς και ο Βαγγέλης Βογιατζής, που βρέθηκαν καλεσμένοι να αγωνιστούν το περασμένο Σάββατο στο τουρνουά με τους Σέρους του Ερυθρού Αστέρα και της Μπόρατς. Για τον ίδιο λόγο βρέθηκαν στο νησί και ο Θόδωρος Κεϊκίδης (δεν αγωνίστηκε), μαζί με τον Περικλή Παπαποστόλου, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του ΔΣ των Παλαιμάχων του ΑΟ Κέρκυρα.
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά, με τον Γ. Φελλά (σε εξαιρετική κατάσταση στα 55 του χρόνια) να μας εξομολογείται ότι… θεωρεί την Κέρκυρα σαν πατρίδα του (παντρεύτηκε και εδώ την αδελφή του ποδοσφαιριστή-συμπαίκτη του τότε, Β. Βαραγγούλη), είχε αγαπήσει πολύ την ομάδα και δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να μην έλθει να ξαναφορέσει τη φανέλα με το καραβάκι. Όπως μας είπε δε, ασχολείται προπονητικά με τις Ακαδημίες του ΟΦΗ στην Αθήνα, ενώ στο νησί τον είχε στείλει μαζί με τον τερματοφύλακα Βογιατζή ο Σπύρος Καλογιάννης ΄για να βοηθήσει την ομάδα.
Ο Περικλής Παπαποστόλου είναι γνωστό ότι εδώ μεγάλωσε, έφυγε για Αθηναϊκό, έπαιξε Α΄ εθνική και επέστρεψε στην ομάδα, τα τελευταία χρόνια ζει στην Ναύπακτο και αυτός ασχολείται σαν προπονητής με Ακαδημίες και ομάδες της Αιτ/νίας του τοπικού πρωταθλήματος. Ο Θόδωρος Κεϊκίδης, ο δυναμικός μπακ από τους Παξούς που άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ομάδα, δεν έχει πλέον δυνατότητα να αγωνίζεται, όμως δεν είναι και η πρώτη φορά που έρχεται σε εκδήλωση του ΑΟ Κέρκυρα, όπως λέει είναι κομμάτι της ζωής του που το έχει στην καρδιά του και όσο οι δυνάμεις του το επιτρέπουν θα είναι δίπλα στην ομάδα.
Γνωρίζοντας τους ποδοσφαιριστές από την θητεία τους εδώ, τους είδα πολύ συγκινημένους και θα πρέπει να ομολογήσω ότι με περίσσεια αγάπη ήλθαν και έδειξαν και πόσο αγαπούν την ομάδα που υπηρέτησαν, αλλά και ότι είχε άνθρωποι με εξαιρετικό χαρακτήρα που δεν ξεχνούν. Δεν μπόρεσε να έλθει ο Κοτζαπαναγιώτης που μένει στη Σύρο, με τον πρόεδρο του ΑΟ Κέρκυρα, να ευχαριστεί δημόσια αυτά τα παιδιά και εκτιμώ ότι τέτοιες προσκλήσεις θα δεχθούν και άλλοι παλιότεροι παίκτες του ΑΟ Κέρκυρα και θα δώσουν το παρόν.
 
Το ευχαριστώ του Γ. Κολυτά
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Φελλά, , τον Βαγγέλη Βογιατζή, τον Περικλή Παπαποστόλου, , τον Θεόδωρο Κεϊκίδη που ταξίδεψαν στο νησί για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μας . Απέδειξαν ότι δεν ξέχασαν και αγαπούν την ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα.
Άγγελε Κοτζαμπαναγιώτη ξέρω πόσο πολύ ήθελες να έρθεις από την Σύρο. Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο της αγαπημένης σου αδελφής.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια