Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΑΟ Κέρκυρα θέλει και πρέπει να επιστρέψει στο ΕΑΚΚ

ΑΟ Κέρκυρα
20 Φεβρουαρίου 2024 / 16:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί ο ΑΟ Κέρκυρα να βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα, μετά από μεγάλη περιπέτεια και «αφανισμό του» για 7 χρόνια από την ενεργό δράση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί ο ΑΟ Κέρκυρα να βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα, μετά από μεγάλη περιπέτεια και «αφανισμό του» για 7 χρόνια από την ενεργό δράση. Κάποιοι παλιοί ποδοσφαιριστές έκαναν μεγάλο αγώνα για να υπάρχει η ομάδα με το καραβάκι και τα κατάφεραν, με πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια τον κ. Γ. Κολυτά και δίπλα του ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα, στέκεται στα πόδια της, έστω και αν η συμμετοχή της στην Α κατηγορία της ΕΠΣΚ δείχνει «μικρή».

Σίγουρα μπήκαν τα θεμέλια για να λειτουργεί η ομάδα, έχει τον Πλάντραφρο για προπονήσεις και πολλούς εθελοντές να βοηθάνε αφιλοκερδώς την λειτουργία, ανάμεσά τους βέβαια και ο άλλοτε άσσος της ομάδας και προπονητής της σήμερα Γιάννης Χονδρογιάννης. Αυτό που βλέπουμε στους αγώνες της ομάδας είναι οι φίλοι της που δεν την ξεχνούν και στέκονται δυναμικά δίπλα σε κάθε ματς εντός ή εκτός έδρας, κάνοντας μάλιστα έντονη την παρουσία τους με τις φωνές, τα συνθήματα, τα μουσικά όργανα, αλλά και τα πανό τους.

Υπάρχει και ο καημός που η ομάδα δεν έχει την «φυσική της έδρα» να αγωνιστεί γηπεδούχος (έχει χρησιμοποιήσει το γήπεδο του Ολύμπου και σήμερα της ΕΠΣΚ στο Κανόνι), αφού από την ίδρυσή της χρησιμοποιούσε το ΕΑΚΚ, που είναι πλέον «ακατάλληλο» για αγώνες, όχι επειδή κάποιοι θεώρησαν επικίνδυνη για κατάρρευση την μεγάλη εξέδρα, αλλά επειδή εγκατέλειψαν και τον αγωνιστικό χώρο, που το χειμώνα με τις βροχές είναι πράσινος, το καλοκαίρι είναι χέρσο χωράφι. Μην ξεχνάμε ότι το 2022 και το 2023 ο ΑΟ Κέρκυρα έπαιξε γηπεδούχος στον ΕΑΚΚ σε αγώνες για την Β΄ και την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ. Σίγουρα αν ο αγωνιστικός χώρος ήταν κατάλληλος να παιχθεί ποδόσφαιρο η λύση να αγωνιστεί ο ΑΟ Κέρκυρα εκεί θα βρισκόταν (ο κόσμος στην μικρή εξέδρα, τα κοντέινερ για αποδυτήρια κλπ).

Παράπονο μεγάλο και από την διοίκηση, από τους αθλητές και από τον κόσμο, που με ένα πανό που εμφανίζει στα γήπεδα που παίζει η ομάδα, τα λέει όλα. Το ξέρουν αυτοί που έχουν «τα γένια και τα χτένια», αλλά ως σήμερα δεν έχουν κάνει κάτι.

 

Το πανό των φίλων της ομάδας (Vourligans) για το ΕΑΚΚ. ΦΩΤΟ@ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια