Σάββατο 06.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος ο Ιωάννης Χονδρογιάννης από τον ΑΟ Κέρκυρα

ΑΟ Κέρκυρα
03 Ιουλίου 2024 / 15:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το βράδυ της Τρίτης 2/7/2024 ο προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα, Ι. Χονδρογάννης, με ανάρτησή του ενημέρωσε ότι υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρόεδρο κ. Γ. Κολυτά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το βράδυ της Τρίτης 2/7/2024 ο προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα, Ι. Χονδρογάννης, με ανάρτησή του ενημέρωσε ότι υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρόεδρο κ. Γ. Κολυτά

 και στον κ. Δ. Μπόρτς, όπως δε αναφέρει στην ανάρτησή του: «τον αγαπημένο φίλο και παλιό μου συμπαίκτη ο οποίος ήταν άξιος συμπαραστάτης στην μεγάλη προσπάθεια που κάναμε 5 χρόνια τώρα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να ξανά ζωντανέψουμε την αγαπημένη μας ομάδα».

Χαρακτήρισε μαγικό όνειρο που κοιτώντας πίσω δεν θα ξαναζήσει, την παρουσία του από το 1973 στην ομάδα, αφού μοιράστηκε τη ζωή του με τον ΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την «κατάρρευση» της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, δόθηκαν μάχες, έφτασαν και στα δικαστήρια παλιοί ποδοσφαιριστές και φίλοι της ομάδας ώστε να ενεργοποιηθεί ο ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα, κέρδισαν τη μάχη και με τον κ. Γιώργο Κολυτά στην πρώτη γραμμή, σαν πρόεδρο και συντονιστή, αλλά και δεκάδες παλαιμάχους που έβαλαν πλάτη ώστε να επιστρέψει στη δράση η αγαπημένη τους ομάδα και τα κατάφεραν.

Βέβαια αυτό που προείχε ήταν να φτιάξουν μια ομάδα να στέκεται με αξιοπρέπεια στο γήπεδο και βήμα - βήμα να προχωρήσουν ώστε να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίας. Και η αλήθεια είναι πως δημιουργήθηκε η ομάδα, με ήθος και μαχητικότητα στάθηκε στα τοπικά πρωταθλήματα, η σεζόν που πέρασε ήταν η καλύτερη γι αυτήν, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι το Καραβάκι έχει πολλούς φίλους οι οποίοι ζητάνε περισσότερα.

Πρέπει να σκεφτούν όμως ότι η Διοίκηση (τα περισσότερα μέλη είναι ίδια από την επιστροφή της ομάδας) μόχθησε, προσπάθησε, είχε άψογη λειτουργία η ομάδα, αλλά δεν είναι άνθρωποι που μπορούν να βάλουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να πάει πολύ ψηλότερα η ομάδα, τουλάχιστον ως τώρα. Η συνέπειά της ήταν υποδειγματική σε όλα, έδειξε σοβαρότητα και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι έγιναν προσεγγίσεις σε ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια να επενδύσουν στην ομάδα.

Πολλά ξεκαθαρίζουν αν διαβάσει προσεκτικά κανείς την ανάρτηση του Γιάννη Χοβνδρογιάννη που μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Το ΟΡΑΜΑ μας ήταν σε βάθος χρόνου και με Κερκυραίους αθλητές η ομάδα να συμμετέχει στις εθνικές κατηγορίες και συγχρόνως να δημιουργηθούν οι ακαδημίες!!! Δυστυχώς δεν βοηθήθηκε αυτή η προσπάθεια από την πολιτεία όσο θα έπρεπε και από αρκετούς παλαίμαχους αθλητές και ντόπιοι αλλά και εκ μεταγραφής οι οποίοι ζουν και έκαναν οικογένεια στην Κέρκυρα οι οποίοι νόμιζαν όταν τους καλέσαμε να κουβεντιάσουμε ότι είχαν απέναντι τους μεγαλύτερους βιομηχάνους και εφοπλιστές του κόσμου και όχι παλιούς συμπαίκτες που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ βάλανε πλάτη και επανέφεραν την ομάδα στην ζωή!!! Δυστυχώς τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος και ειδικότερα από την πρώτη μέρα που η ομάδα ανέβηκε κατηγορίες δημιούργησαν τρομερά ανοίγματα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να εμφανιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες λόγω υποχρεώσεων. Οι προσπάθειας που κάναμε να βρούμε ανθρώπους να βοηθήσουν έπεφταν όλες πάνω σ΄ αυτό το τείχος των υποχρεώσεων και δικαιολογημένα έκαναν πίσω».

Αντιλαμβάνεται κανείς τις δυσκολίες που έχει αυτή τη στιγμή ο ΑΟ Κέρκυρα για να κάνει το μεγάλο βήμα, οι παλιές αμαρτίες είναι τείχος προσωρινά τουλάχιστον αξεπέραστο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Ι. Χονδρογιάννης ευχαρίστησε: «πρώτα από όλα τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν αγωνίστηκαν αλλά και όλους και όλες τους συμπατριώτες -σες που βοήθησαν οικονομικά όταν τους το ζήτησα. Όλους τους αθλητές που από την πρώτη στιγμή ακολούθησαν την όλη προσπάθεια και αν κάποιους στενοχώρησα αυτό δεν έγινε με στόχο και σκοπό και τους ζήτω ταπεινά συγνώμη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους VOYRLIGANS που ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί και έδιναν φτερά στους αθλητές μας».

Στο τέλος αναφέρει ότι: «σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα πάει σε εκλογές το νέο Δ.Σ. που θα εκλεγεί εύχομαι να φέρει την ομάδα εκεί που πρέπει με Συνέπεια, Διαύγεια ΚΑΙ Αγάπη όπως κινείται από την πρώτη ημέρα που επανήλθε στην ζωή».

Ο ΑΟ Κέρκυρα έχει πολύ κόσμο που τον αγαπάει, δεν θα χαθεί, θα φτάσει εκεί που στοχεύει γρήγορα ή αργά, περιμένουμε πλέον τις εκλογές και το νέο Δ.Σ. να χαράξει την πορεία της ομάδας για το εγγύς μέλλον. Να αναφέρουμε ότι ο άλλοτε άσσος της ομάδας και προπονητής Γιάννης Χονδρογιάννης, έδειξε την μεγάλη του αγάπη για τον ΑΟΚ, έκανε τεράστια, αξιέπαινη προσπάθεια, με επιτυχία, όλο αυτό το διάστημα και έσπειρε μαζί με το Δ.Σ. το σπόρο να ανθίσει και πάλι η ομάδα, παρ΄ ότι (όπως ανέφερε) η πολιτεία δεν βοήθησε, μην ξεχνάμε ότι η φυσική έδρα της ομάδας το ΕΑΚΚ δεν χρησιμοποιείται.

 

ΦΩΤΟ@Ι. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια