Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

ΕΚΛΟΓΕΣ
31 Μαΐου 2023 / 08:57

Οι στόχοι σε τοπικό επίπεδο. Μιλούν στην «Ε» ο Στέφανος Γκίκας, ο Αλέκος Αυλωνίτης και ο Κώστας Σπίγγος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εγρήγορση βρίσκονται οι κομματικοί μηχανισμοί, τα στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές  στην Κέρκυρα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Τα τοπικά επιτελεία ανασυντάσσονται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης κάλπης και ξεκινούν τον αγώνα τους εξαρχής , προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κόμμα τους.

Ποια είναι η βασική επιδίωξη σε τοπικό επίπεδο και πως μεταφράζεται ο στόχος για την Κέρκυρα; Για το θέμα μιλούν στην «Ε» οι υποψήφιοι βουλευτές που πέτυχαν την επανεκλογή τους στις κάλπες της 21ης Μαΐου Στέφανος Γκίκας (ΝΔ)και Αλέκος Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), καθώς και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Μέρα 25 - Συμμαχία για τη Ρήξη στην Κέρκυρα Κώστας Σπίγγος.
 
Στ. Γκίκας: «Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Επιδιώκουμε ισχυρή Αυτοδυναμία»
 


Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου επιδιώκουμε την ισχυρή αυτοδυναμία. Μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα βοηθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του να συνεχίσει το μεγάλο μεταρρυθμιστικό της έργο.

Ήδη έχουν γίνει πολλά την πρώτη τετραετία, απαιτείται όμως και συνέχεια για να αλλάξει μορφή χώρα, να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία με ισχυρούς Θεσμούς, ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία για τους Έλληνες πολίτες. Αν οι πολίτες επιθυμούν σταθερότητα, δυνατό και έμπειρο Κυβερνήτη, οφείλουν να επαναβεβαιώσουν την ψήφο τους στη ΝΔ.

Αυτός είναι ο στόχος μας και εδώ στην Κέρκυρα, να διατηρήσουμε και γιατί όχι, να αυξήσουμε τα ποσοστά μας επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι και εδώ, οι πολίτες επιδοκιμάζουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσδοκούν σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ευημερία την επόμενη τετραετία.

Όμως τίποτε δεν έχει τελειώσει. Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Κι αν έχουμε, για παράδειγμα, περισσότερα κόμματα στη Βουλή, τότε αυξάνεται ο πήχης της αυτοδυναμίας. Γι’ αυτό καλώ όλους τους πολίτες της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, να πάνε να ψηφίσουν και στις 25 Ιουνίου, ώστε να πετύχουμε τον στόχο της αυτοδύναμης Ελλάδας με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.
 
 
Αλ. Αυλωνίτης: Μαζική και δυναμική η ανταπόκριση της Κέρκυρας στον εκλογικό συναγερμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
 



Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κερκυραϊκός λαός ανανέωσε την ψήφο εμπιστοσύνης και με επανεξέλεξε βουλευτή Κέρκυρας. Οφείλω και από το βήμα που μου δίνετε, να ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την στήριξη. Δεν σας κρύβω όμως ότι δεν χάρηκα την προσωπική μου επιτυχία, γιατί το αποτέλεσμα της κάλπης για το κόμμα μου ήταν οδυνηρό.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος δεν γύρισε την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, δεν έκλεισε το κεφάλαιο της αριστεράς στη διακυβέρνηση της χώρας. Έστειλε ένα μήνυμα σε εμάς, το λάβαμε και κάνουμε διορθώσεις, προκειμένου να κατανοήσουν όλοι το πρόγραμμά μας, τα μέτρα που είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εφαρμόσει για την ανακούφιση της κοινωνίας και την αναχαίτιση της λαίλαπας που μας επιφυλάσσει η ΝΔ για την επόμενη ημέρα.

Ο εκλογικός κύκλος δεν έκλεισε, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη, μια μάχη να αποδείξουμε ότι μαθαίνουμε στην πράξη και σε αυτήν καλούμε το λαό να συμπαραταχθεί μαζί μας και σε τοπικό επίπεδο.

Στην Κέρκυρα σημάναμε εκλογικό συναγερμό και ήδη η ανταπόκριση στο πρώτο κάλεσμά μας ήταν μαζική και δυναμική. Είναι σαφές ότι έχουμε πολιτικό αντίπαλο, τη ΝΔ και σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να μην είναι αυτοδύναμη η ΝΔ, να μην είναι παντοδύναμος ο Μητσοτάκης.

Οι πολυάριθμες, ανοικτές πληγές της Κέρκυρας που άφησε πίσω της η καταστροφική 4ετία Μητσοτάκη, είναι απόδειξη ότι πρέπει να σταθούμε δίπλα στο λαό μας και να αποδείξουμε σε αυτόν, ότι πρέπει να βαδίσουμε μαζί σε κοινούς και νικηφόρους αγώνες.
Και κάτι ακόμη: Όπως σε όλη την Ελλάδα και τοπικά, στην Κέρκυρα και τα νησιά μας, έχουμε αντιπάλους. Είναι εχθροί μας τα τοπικά κέντρα εξουσίας που δεν έχουν κουραστεί να μας πολεμούν, μαζί με οργανωμένα, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, με ιδιοτελείς πρόθυμους.

Τους δηλώνουμε λοιπόν ότι είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι και έτοιμοι για την εκλογική μάχη, η οποία θα αποδείξει με το νικηφόρο αποτέλεσμά της ότι η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά, κατοικούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από αριστερούς, δημοκρατικούς πολίτες.
 
 
Κώστας Σπίγγος: Αγώνας για την επανείσοδο στο κοινοβούλιο



Στόχος του ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη σε τοπικό επίπεδο είναι ίδιος με τον πανελλαδικό μας στόχο, που είναι ο αγώνας για την επανείσοδο στο Κοινοβούλιο, ώστε να προστατεύσουμε την κοινωνία από την παντοδυναμία μιας δεξιάς λογικής μέσα από πανευρωπαϊκά βιώσιμες θέσεις και προτάσεις. Η ρήξη δεν οφείλεται στο ΜέΡΑ25, η ρήξη είναι ήδη εδώ και συναντά διαδοχικά τους αδύναμους, άσχετα με το τι ψηφίζουν.

Προς αυτά, το κόμμα επέλεξε να κινητοποιήσει μαζικά σε κάθε τοπική κοινωνία όλους τους ανθρώπους του, μεταξύ αυτών και όσους δεν βγήκαν μέχρι σήμερα μπροστά, δούλευαν όμως από το παρασκήνιο, υποστηρίζοντας την πλούσια και υπεύθυνη κοινοβουλευτική παρουσία μας, όπως και την εκπόνηση ενός πλήρους προγράμματος θέσεων, σε κάθε τομέα. Το ρεαλιστικά ανυπάκουο αυτό έργο, για το οποίο αισθανόμαστε υπερήφανοι, δυστυχώς δεν έφτασε μέχρι τον κόσμο κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο.


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ