Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Τμήμα οι εργάτες για εκσκαφές στο μονοπάτι Μαγγιώρου Δασιάς

Δασιά
26 Μαΐου 2023 / 13:06
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Κατόπιν καταγγελίας του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης Δασιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανάστατοι εξακολουθούν να είναι οι περίοικοι με τις εργασίες που κάνει η ξενοδοχειακή επιχείρηση του ΙΚΟΣ στο μονοπάτι Μαγγιώρου και την παραλία Δασιάς στο πρώην club Med. 
Σήμερα ο Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης Δασιάς προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία καθώς στο μονοπάτι εκτελούνται εργασίες διάνοιξης και τοποθέτησης σωλήνων.
Κατόπιν της καταγγελίας η αστυνομία προσήγαγε τρεις εργάτες που οδηγήθηκαν στο Τμήμα.
Όπως αναφέρει στην "Ε" η Αγγελική Φαϊτά, πρόεδρος του συλλόγου, το μονοπάτι είχε ήδη σκαφτεί ενώ οι εργασίες συνεχίζονται και πλέον το χαντάκι έχει διαπλατυνθεί και και τοποθετούσαν σωλήνες. Στο αστυνομικό Τμήμα κλήθηκε και η ίδια ως εκπρόσωπος του Συλλόγου για να καταθέσει για την υπόθεση.

Τι έλεγε το πόρισμα της αυτοψίας

Υπενθυμίζεται ότι για τις εργασίες στην παραλία με τοποθέτηση άμμου, είχε γίνει αυτοψία από την πολεοδομία κατόπιν αιτήματος 10 Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή μη των εργασιών που εκτελούνται. 

Το πόρισμα ανέφερε ότι η επιχείρηση έχει λάβει άδεια από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για καθαρισμό της παραλίας, όχι όμως για εναπόθεση άμμου. 

Όσον αφορά το μονοπάτι "Μαγγιώρου" που οδηγεί στη θάλασσα, στο οποίο έχουν γίνει εκσκαφές, η αρμόδια υπηρεσία έχει καλέσει την εταιρεία να αποκαταστήσει τη βατότητα για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Κατόπιν αυτών, η ξενοδοχειακή επιχείρηση άρχισε να αφαιρεί την άμμο που είχε προσθέσει χωρίς άδεια, οι εκσκαφές ωστόσο στο μονοπάτι, συμφωνα με την καταγγελία των κατοίκων συνεχίζονται. 

Οι παραβάσεις

Οι εργάτες συνελήφθησαν για τις κατά περίπτωση παραβάσεις του Γ.Ο.Κ. (Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού), για παρεμβάσεις στον αιγιαλό και για επικίνδυνες παρεμβάσεις στις οδικές συγκοινωνίες. Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στη δικογραφία.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.