Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία στον Αστυνομικό Διευθυντή για την ασφάλεια των πεζών έξω από το Γυμνάσιο Φαιάκων

Δασιά
16 Μαΐου 2023 / 09:43
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα μαθητών, πεζών και τουριστών από τα σταθμευμένα οχήματα που εκτελούν εργασίες σε ξενοδοχειακή επιχείρηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον αστυνομικό διευθυντή, Σπύρο Σκολαρίκη επισκέφθηκε χθες το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης Δασιάς «ο Κεφαλόυψος».

Διαμαρτυρήθηκε για την επικίνδυνη κατάσταση για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μαθητών, πεζών και τουριστών στη Δασιά, της οποίας αιτία είναι το επικίνδυνο στένεμα του περιφερειακού δρόμου από τα σταθμευμένα οχήματα του ΙΚΟΣ δεξιά και αριστερά της οδού μπροστά από το Γυμνάσιο Φαιάκων, με αποτέλεσμα ο δρόμος να στερείται πεζοδρομίων και να μην επιτρέπεται να περάσουν δυο αντιθέτως κινούμενα λεωφορεία.

Διαμαρτυρήθηκε επίσης για την αδράνεια των κληθέντων αστυνομικών, οι οποίοι, μολονότι η μεταβολή του Αιγιαλού και της παραλίας κραύγαζε, με πολλούς τόνους άμμου, εκείνοι δεν έβλεπαν τίποτα και δεν συνέλαβαν τους δράστες. Έτσι επετράπη η συνέχιση της παράνομης πρόσχωσης. Το ίδιο και για το επιχειρούμενο κάθε μέρα κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στη θάλασσα  με την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας από την εταιρεία μεσω της στάθμευσης των βαρέων οχημάτων.
Ζήτησαν άμεση εφαρμογή του νόμου.

Ο κ. Σκολαρίκης κάλεσε το Διοικητή της Τροχαίας, κ. Βλαχόπουλο και το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, κ. Μοναστηριώτη, παρόντος του Διοικητικού Συμβουλίου μας.
 
Το διάβημα μας συνέδραμαν και υποστήριξαν οι συγχωριανοί, Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ», το μέλος του τοπικού Συμβουλίου Κάτω Κορακιάνας, Σπυρίδων Φαϊτάς, καθώς και ο Μάχος Βασιλάκης, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.