Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουρνουά χάντμπολ «Καποδίστρια 2023» 130 χρόνια του ΚΓΣ

ΚΓΣ
23 Μαΐου 2023 / 16:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει γράψει Χρυσές σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 130 χρόνια δράσης και προσφοράς σε αθλητισμό και νεολαία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει γράψει Χρυσές σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 130 χρόνια δράσης και προσφοράς σε αθλητισμό και νεολαία. Είναι από τους παλαιότερους και από τους κορυφαίους σε προσφορά συλλόγους της χώρας, ένας σύλλογος που καλλιεργεί πολλά αθλήματα.
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει να κάνει μέσα στο έτος, έρχεται το τουρνουά χάντμπολ με την ονομασία «Καποδίστρεια 2023» που θα γίνει το τριήμερα Παρασκευή 26 ως Κυριακή 28 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚΚ. Το χάντμπολ το οποίο αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο, όταν ο σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής Νίκος Πέρρος οργάνωσε και δημιούργησε στον ΚΓΣ, που έχει ήδη ομάδα γυναικών στην Α2 κατηγορία και ανδρών (παίζουν ως επί το πλείστον παιδιά 14-17 ετών) στην Β΄ Εθνική, ενώ συμμετέχει σε όλα τα ηλιακά πρωταθλήματα, αφού διατηρεί μια σπουδαία ακαδημία.
Στο τριήμερο τουρνουά που θα γίνει, το παρόν θα δώσει ο Φαίακας, η πρώτη και κορυφαία ομάδα χάντμπολ του νησιού, ενώ θα φιλοξενηθούν ο ΑΟ Ιωαννίνων και μια ιστορική ομάδα του Ελληνικού χάντμπολ ο Φίλιππος Βέροιας. Φυσικά η βάση των αγώνων αυτών θα είναι τα παιδιά των Ακαδημιών και υπόσχονται ένα όμορφο αθλητικό τριήμερο, με πολύ παιγνίδι για να τιμήσουν τον Ιστορικό Κ.Γ.Σ.
Στο τουρνουά βοηθάει τόσο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσο και η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ και καλό είναι οι φίλοι του αθλήματος και όχι μόνο να στηρίξουν την προσπάθεια πηγαίνοντας στους αγώνες, αλλά κυρίως να τιμήσουν τον Κερκυραϊκό που έχει πάμπολλες φορές τιμήσει και έχει κάνει υπερήφανους τους Κερκυραίους. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια