Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας κατά των ναρκωτικών, ΝΑΙ στη ζωή, ΟΧΙ στις εξαρτήσεις

ΚΓΣ
23 Ιουνίου 2023 / 15:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Από τις πιο σημαντικές οι πρωτοβουλίες και αυτές του ΕΣΥΝ (παράρτημα Κέρκυρας) όπου μέσα από το παιγνίδι και τον αθλητισμό γίνεται ενημέρωση και «δίνονται μαθήματα» στα παιδιά να μείνουν μακριά από κάθε είδους ναρκωτικό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μάστιγα των ναρκωτικών που ταλανίζει και το νησί μας, έχει ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους στο νησί και οι εκδηλώσεις, κυρίως ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών, κάθε χρόνο είναι πολλές. Από τις πιο σημαντικές οι πρωτοβουλίες και αυτές του ΕΣΥΝ (παράρτημα Κέρκυρας) όπου μέσα από το παιγνίδι και τον αθλητισμό γίνεται ενημέρωση και «δίνονται μαθήματα» στα παιδιά να μείνουν μακριά από κάθε είδους ναρκωτικό.

Έρχεται τώρα το ΚΕΘΕΑ, να ενημερώσει ότι την Δευτέρα 26 Ιουνίου, με ευκαιρία της «Παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών» και στα πλαίσια της γενικότερης «καμπάνιας» στο νησί μας που έχει σοβαρό πρόβλημα, γίνεται ένας αγώνας μπάσκετ με καθαρό μήνυμα «κατά των ναρκωτικών». Θα γίνει στο Ιστορικό Γυμναστήριο, στο ανοικτό γήπεδο όπου κάποτε ο Κερκυραϊκός είχε σαν έδρα και έπαιζε Β΄ Εθνική (σημερινή Α2), εκεί όπου υποδεχόταν ομάδες Αμερικανών (από τα πλοία του 6ου στόλου) και ήταν ουσιαστικά το μόνο γήπεδο για να γίνουν επίσημοι αγώνες.

Είναι ένας αγώνας που θα έχει σαν κεντρικό σύνθημα το «Πάμε μαζί» ΝΑΙ στη ζωή… ΟΧΙ στις εξαρτήσεις». Μια πρωτοβουλία ζωής του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Κερκυραϊκό ΓΣ, που καλό είναι να την στηρίξει με την παρουσία του ο κόσμος.

 

Η ανακοίνωση-πρόσκληση του ΚΕΘΕΑ

 

«Πάμε μαζί» είναι το μήνυμα που στέλνει φέτος το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κέρκυρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και πολιτικών συμπερίληψης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:30μ.μ. σας προσκαλούμε στο φιλικό αγώνα μπάσκετ που συνδιοργανώνει το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κέρκυρας με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο Κέρκυρας στο γήπεδο του ΚΓΣ (Σταματίου Δεσύλλα 1, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου).

Πάμε Μαζί για δημόσιες δωρεάν προσβάσιμες σε όλους και ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας που σέβονται τις ανάγκες. τη φωνή και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών.

Πάμε Μαζί για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς!

Στο σημείο θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο με μουσική

Γιατί… Όλοι μαζί μπορούμε!

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια