Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα υποδέχεται την 62η Συνέλευση MedCruise

MedCruise
23 Μαΐου 2023 / 09:32

Στην ατζέντα των συζητήσεων η κατανομή θέσεων ελλιμενισμού, η εξασφάλιση προσβασιμότητας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κρουαζιέρας στις νησιωτικές περιοχές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε επίκεντρο της βιομηχανίας της κρουαζιέρας μετατρέπεται από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες η Κέρκυρα, όπου διοργανώνεται από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ, η 62η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμένων Μεσογείου - MedCruise.

Ο ΟΛΚΕ συμμετέχει από το 2012 στην Ένωση λιμένων MedCruise, που έχει ως κύριο σκοπό την προβολή και ανάδειξη των λιμανιών της Μεσογείου ως προορισμών κρουαζιέρας. Λειτουργεί δε, ως φόρουμ συναντήσεων, ανταλλαγής απόψεων και συνεννόησης των λιμένων μεταξύ τους, αλλά και με τις εταιρείες κρουαζιέρας.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, θα ξεκινήσουν σήμερα Τρίτη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΛΚΕ, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες θα παρευρίσκονται στην Κέρκυρα εκτός από τις διοικήσεις των λιμένων, εξέχοντες εκπρόσωποι της ναυτιλιακής και λιμενικής βιομηχανίας, όπως οι εκπρόσωποι όλων των εταιρειών κρουαζιέρας.



H Med Cruise

H Med Cruise είναι η μεγαλύτερη Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας, εκπροσωπώντας περισσότερα από 150 λιμάνια κρουαζιέρας από 22 χώρες και τρεις ηπείρους. Οι συναντήσεις B2B αποτελούν βασική πτυχή της Γενικής Συνέλευσης, όπου τα λιμάνια και οι εταιρείες κρουαζιέρας μπορούν να μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Η ατζέντα

Η Συνέλευση σύμφωνα με τον Διευθυντή Ανάπτυξης & Cruise Management του ΟΛΚΕ και μέλος του ΔΣ της MedCruise, Άρη Μπατσούλη, θα ασχοληθεί με θέματα υψίστης σημασίας, «όπως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της MedCruise και οι επιχειρήσεις κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές, η πρόκληση της κατανομής θέσεων ελλιμενισμού, καθώς και το επιτακτικό ζήτημα της εξασφάλισης προσβασιμότητας για τα άτομα κατά τη διάρκεια των κρουαζιέρων».

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ