Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένουν στη φυλακή Μπελέρης - Κοκαβέσης

Φρέντι Μπελέρης
22 Μαΐου 2023 / 17:23

Δεκτή η εισήγηση της εισαγγελίας, παρά τις διεθνείς πιέσεις

ΤΙΡΑΝΑ. Το ειδικό δικαστήριο των Τιράνων (SPAK) αποφάσισε την παραμονή στη φυλακή για τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση κάνοντας δεκτή την εισήγηση της εισαγγελίας και μη λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς πιέσεις. Οι δικηγόροι τους είχαν ζητήσει να αφεθούν ελεύθεροι με υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της Χιμάρας.

Την ίδια ώρα το ζήτημα της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη έθετε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, όπως σημείωσε ο ίδιος κατά την άφιξή του.

«Σήμερα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους στο Συμβούλιο το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων. Θα έχω έτσι την ευκαιρία να θέσω ξεκάθαρα το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, του κυρίου Μπελέρη. Από εκεί και πέρα, έχω την πρόθεση να συναντηθώ αμέσως μετά με την Αλβανίδα ομόλογό μου. Νομίζω ότι θα είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου.