Στη φυλακή οκτώ χούλιγκαν για τα επεισόδια στο Βόλο
ΒΟΛΟΣ. Η οπαδική βία είναι ένα φαινόμενο που στην Ελλάδα δυστυχώς ανθεί και αν δεν θεσπιστούν ισχυρότερα και ικανότερα μέτρα ώστε να σταματήσει, θα έχουμε ΚΑΙ άλλους νεκρούς,
ΒΟΛΟΣ. Η οπαδική βία είναι ένα φαινόμενο που στην Ελλάδα δυστυχώς ανθεί και αν δεν θεσπιστούν ισχυρότερα και ικανότερα μέτρα ώστε να σταματήσει, θα έχουμε ΚΑΙ άλλους νεκρούς, όπως ο Άρης Καμπανός τελευταία, από ανεγκέφαλους οπαδούς των ομάδων κάθε χρώματος. Το να οδηγηθούν μετά από 6 χρόνια στη φυλακή για επεισόδια 8 χούλιγκαν μπορεί να φαίνεται καλό αλλά δεν είναι, γιατί 6 χρόνια ελεύθεροι και ατιμώρητοι μπορεί πολλά να κάνουν. Παλιότερα υπήρχε το «ιδιώνυμο» για την αθλητική βία, έστελνε άμεσα τους παραβάτες στη φυλακή, ενώ τους απαγόρευσε να πηγαίνουν στα γήπεδα (την ώρα των αγώνων βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα). Πρώτα πρέπει να αποκτήσουν όλοι παιδεία και να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιγνίδι και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, για όσους δεν το καταλάβουν, πρέπει άμεσα να βρεθούν πίσω από τα σίδερα.
Ήταν Σάββατο 6 Μαΐου 2017, όταν δύο ώρες πριν το σφύριγμα του διαιτητή για την έναρξη του 75oυ Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ξεκίνησαν αρχικά ανταλλαγή φωτοβολίδων οι οπαδοί των ομάδων στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού στο Βόλο. Μάλιστα είχαν εισέλθει για περίπου 10 λεπτά και στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας μάχες σώμα με σώμα, αλλά και για αρκετή ώρα έπεφτε ξύλο στην αερογέφυρα που η αστυνομία δεν φύλαξε. Μάχη και με την αστυνομία οπαδοί της Ένωσης που προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Είχαμε επέμβαση των ΜΑΤ και επεισόδια με χημικά κλπ, με τους διαιτητές αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα να ξεκινάνε 2 ώρες μετά το ματς, με απολογισμό συλλήψεις, αλλά και στο νοσοκομείο μεταφορά πάνω από 70 ατόμων.
Πέρασαν 6 χρόνια για να δικαστούν οι «χούλιγκανς» και την Τετάρτη 14/6/2023 είχαμε την απόφαση της πολύκροτης δίκης με 36 κατηγορούμενους. Από αυτούς οι 8 οδηγήθηκαν στην φυλακή και 9 αθωώθηκαν, ενώ συνολικά 16 κρίθηκαν ένοχοι για βιαιοπραγία που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή τρίτων, ενώ οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι με μεταβολή κατηγορίας που επέφερε μικρές ποινές. Όσοι δεν οδηγήθηκαν στην φυλακή για να εκτίσουν ποινές από ένα έτος έως 25 μήνες, τους επιβλήθηκαν ποινές από 12 έως 18 μήνες με τριετή αναστολή και πρόστιμα που κυμαίνονται από 150 έως 3500 ευρώ.
Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι 36, ήταν βιαιοπραγία με αφορμή αθλητική εκδήλωση, από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα, ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα τρίτων, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Η δικογραφία ήταν ογκωδέστατη και περιλάμβανε κατηγορούμενους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Δράμα, Ξάνθη, Βέροια, Γιαννιτσά και Βόλο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια