Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Ο ΟΛΚΕ μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία των νησιών μας»

Στέφανος Γκίκας
18 Μαΐου 2023 / 11:35

Τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας επισκέφτηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ). Τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας επισκέφτηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πόσο κρίσιμος Οργανισμός είναι για την οικονομία των νησιών μας, καθώς  ελλιμενίζονταν ταυτόχρονα 5 Κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες τουρίστες.

Στην συζήτηση που έγινε με τον Διευθυνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο, αναπτύχθηκε η πορεία των ήδη δρομολογημένων έργων και πρωτίστως των Μαρίνων Καφέ Γυαλί και Mega Yacht.

Αναφέρθηκαν επίσης οι συντηρήσεις λιμένων Αστρακερής Καρουσάδων και Αγίου Γεωργίου Αργυράδων που βρίσκονται μικρές εργολαβίες σε εξέλιξη.
Επίσης, στο αμέσως προσεχές διάστημα, όπως έγινε γνωστό, θα βγει σε διαγωνιστική διαδικασία ο λιμένας των Οθωνών, προϋπολογισμού 9.5 εκατ. €.
 
 
 
Αναφορά έγινε και στην 62η Γενική Συνέλευση της MedCruise που θα γίνει σε λίγες ημέρες στην Κέρκυρα.
H MedCruise είναι η μεγαλύτερη Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας και συμμετέχουν σε  αυτήν αντιπροσωπείες από 145 λιμένες, από 22 χώρες και 3 ηπείρους, καθώς και 45 συνεργαζόμενοι φορείς. Αποστολή της MedCruise είναι η προώθηση της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες.
 
Ο κ. Γκίκας με δήλωση του αναφέρει τα εξής:
« Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το έργο το οποίο έχει παραχθεί αυτά τα 4 χρόνια στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και τα αρμόδια Υπουργεία.

Με τον κ. Ζερβόπουλο είχαμε από την αρχή μία αγαστή συνεργασία, περνώντας πολλά ζητήματα στην κεντρική κυβέρνηση και προωθώντας λύσεις.

Οι 5 νέες Μαρίνες που δρομολογούμε, τα νέα λιμάνια, οι αναβαθμισμένες υπηρεσιες στον Κεντρικό Λιμένα, η ανάπτυξη της Κρουαζιέρας, το νέο Μουσείο, οι συντηρήσεις στα μικρότερα λιμάνια, η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, η εξωστρέφεια του Οργανισμού, είναι μόνον κάποια από τα πολλά θετικά αυτής της περιόδου!»