Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Eκπαιδευτική δράση από το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης

Μουσείο Χαρτονομισμάτων
17 Μαΐου 2023 / 18:00
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Eκπαιδευτική δράση από το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης – Alpha Bank θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023 με θέμα: «Νόμισμα και Βιοποικιλότητα - Μουσείο και Περιβάλλον»

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα Νόμισμα με τη Βιοποικιλότητα και το Περιβάλλον; Η απάντηση θα δοθεί μέσα από την εκπαιδευτική δράση «Νόμισμα και Βιοποικιλότητα - Μουσείο και Περιβάλλον» που διοργανώνει το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης - Alpha Bank στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ ́, Ε ́ και Στ ́ των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας που θα βρεθούν στο Μουσείο, θα έχουν τη δυνατότητα:  να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας, μέσα από παραστάσεις βιοποικιλότητας στα νομίσματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα να μάθουν βιωματικά την αξία της ανακύκλωσης & της κυκλικότητας να παίξουν και θα αντιληφθούν τη σημασία της συμμετοχής όλων στην προστασία του πλανήτη μας.  

Σκοπός της δράσης είναι, μέσα από διαλογική συζήτηση, διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, που σχετίζονται με το νόμισμα και το χαρτονόμισμα, τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη Βιοποικιλότητα, την Ανακύκλωση, την Κυκλικότητα και την Αειφορία, έννοιες που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας.

Η συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση που διοργανώνει η Alpha Bank είναι δωρεάν.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.