Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασημένιο μετάλλιο η Ελεονόρα Καββάδα στο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
17 Μαΐου 2023 / 16:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μας έχει συνηθίσει πλέον ο ΚΑΣ Δαμοκλής να φέρνει επιτυχίες στο νησί, αφού για μια ακόμα φορά σε Πανελλήνιους αγώνες έδειξε ότι γίνεται πολύ δουλειά σε βάθος και αθλητές και αθλήτριες, εκτός από εμπειρίες ανεβαίνουν και θέσεις στις κατατάξεις.

ΑΘΗΝΑ. Μας έχει συνηθίσει πλέον ο ΚΑΣ Δαμοκλής να φέρνει επιτυχίες στο νησί, αφού για μια ακόμα φορά σε Πανελλήνιους αγώνες έδειξε ότι γίνεται πολύ δουλειά σε βάθος και αθλητές και αθλήτριες, εκτός από εμπειρίες ανεβαίνουν και θέσεις στις κατατάξεις. Βέβαια η Ελεονόρα Καββαδά στις νεανίδες έδειξε την μεγάλη της αξία, μια ακόμη φορά, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, μια ακόμα σημαντική διάκριση γι αυτήν, το σύλλογο, αλλά και τον προπονητή της, που της δείχνει το δρόμο για την κορυφή. Ο Δαμοκλής ενημέρωσε για τη συμμετοχή στους αγώνες και την κατάταξη των παιδιών που πήραν μέρος.
 
Το δελτίο τύπου του Δαμοκλή
 
«Εξαιρετικές εμφανίσεις και ένα ακόμα μετάλλιο για τα παιδιά μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων & Εφήβων - Νεανίδων στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ 12,13&14/5!!!
Οι Παμπαίδες μας (U13)  Άρης Σορίλος, Κωνσταντίνος Ποταμίτης, Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, απέδειξαν ότι τα καλύτερα έπονται γεμίζοντάς μας αισιοδοξία για το μέλλον  αφού κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:( 56 αθλητές): Σορίλος Άρης 34ος, Ποταμίτης Κωνσταντίνος 35ος, Μπαλατσούκας Κων /νος 37ος.  Στα ομαδικά αγωνίσματα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αγωνίστηκαν παραδειγματικά με σθένος και ομοψυχία και μας εκπροσώπησαν επάξια. Παίζοντας με την Γλυφάδα (45-20) και τον Αχαϊκό (45-40) έδωσαν μαθήματα σεβασμού προς τον αντίπαλο και τελικά κατέλαβαν την 7η θέση.
Ο Αιμίλιο Μαλλάνο  (U17), πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση με 4 νίκες στις pools, έχασε στο δεύτερο νοκ άουτ στις λεπτομέρειες, γεμίζοντας μας συγκίνηση για την εξέλιξη του σε αυτήν την κατηγορία (54 αθλητές), Αιμίλιο Μαλάνο 22ος.
Στις Νεανίδες, η Ελεονόρα Καββάδα απέδειξε για μια ακόμα φορά συνέπεια, σοβαρότητα και ωριμότητα πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση. Μπήκε στην 16άδα για να καταταγεί τελικά 12η. Η Ελεονόρα, με την ομάδα της ΓΕΦ, (Ηλιάννα Μπουζίκα, Καλλιρόη Ναΐδη και Αφορόζη Θωμαή) μόλις δεκαπέντε μέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο ομαδικό της κατηγορίας γυναικών, μας συγκίνησε αφού έφθασε στον τελικό, μετά από καταπληκτική εμφάνιση όπου κατέκτησαν την 2η θέση της διοργάνωσης χάνοντας στις λεπτομέρειες από έναν καλύτερο αντίπαλο.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους αθλητές του συλλόγου μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση και την παραδειγματική αγωνιστικότητα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που αποτελούν το στήριγμα σε κάθε προσπάθειά μας. Ευγνωμοσύνη για τον Στάθη Γεροσιδέρη και τον Δημήτρη Ντούντο για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά μας και τα απαράμιλλο ήθος και ευγένεια που τους διέπει».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια