Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλή η παρουσία του Δαμοκλή στο Κύπελλο Ανάπτυξης

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
31 Οκτωβρίου 2023 / 15:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο ΚΑΣ Δαμοκλής πολλά χρόνια στην Κέρκυρα συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με ένα Ολυμπιακό άθλημα όπως η ξιφασκία και να τα προετοιμάζει για αγώνες που τους δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν μπορείς να ετοιμάζεις παιδιά για να πάρουν μέρος σε σημαντικούς αγώνες στο άθλημα που ακολουθούν είναι από μόνο του επιτυχία, αν δε έχουν και καλή παρουσία τότε η επιτυχία είναι διπλή. Ο ΚΑΣ Δαμοκλής πολλά χρόνια στην Κέρκυρα συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με ένα Ολυμπιακό άθλημα όπως η ξιφασκία και να τα προετοιμάζει για αγώνες που τους δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο.

Αυτό έγινε με τρία νεαρά παιδιά που βρέθηκαν για αγώνες στη Φλώρινα και μάλιστα πήραν πολύ ικανοποιητικές θέσεις ανάμεσα σε 170 αθλητές και αθλήτριες που πήραν μέρος.

Ο Σύλλογος ενημέρωσε με δελτίο τύπου:

«Η Γ.Ε.Φ. Φλώρινας αγκάλιασε την ξιφασκία και όπως πάντα διοργάνωσε άρτια το Πανελλήνιο Κύπελλο Ανάπτυξης (U10), Παμπαίδων - Παγκορασίδων (U13) και Εφήβων Νεανίδων (U17) το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 21,22/10 στην μνήμη του

Μάκη Ρόμπη.

170 αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους της χώρας επισκέφθηκαν την ακριτική Φλώρινα πιστοί στο ετήσιο rendez vous αφού η αγαπημένη πόλη είναι ένας από τους στυλοβάτες της ελληνικής ξιφασκίας. Οι αθλητές μας, αγωνίστηκαν και μας έδωσαν αισιόδοξα και ελπιδοφόρα μηνύματα με τις επιδόσεις τους.

Την πρώτη ημέρα, στην κατηγορία U13, ο Μιχάλης Γιάγκος με δυναμισμό και μαχητικότητα πραγματοποίησε υπέροχη εμφάνιση και κατέκτησε την 9η θέση ανάμεσα σε 27 αθλητές. Στην ίδια κατηγορία αποδεικνύοντας την ανοδική του πορεία, ο Κωνσταντίνος Ποταμίτης με καταπληκτική εμφάνιση, εισήλθε στην 16αδα και τελικά κατέλαβε την 14η θέση. Ο Βενιαμίν της παρέας, Ωρίων Περδικούρης, στην κατηγορία U10, ενθουσίασε με την κατάκτηση της 12ης θέσης ανάμεσα σε 21 αθλητές. Με δυναμισμό και αγωνιστική διάθεση , μας έδωσε πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά μας για την τιμή που μας έκαναν να μας εκπροσωπήσουν. Με σεμνότητα και σεβασμό στις αξίες του αθλητικού ιδεώδους, αντιμετώπισαν παράγοντες και συναθλητές κάνοντάς μας υπερήφανους και πάλι.

Οι πανταχού παρόντες γονείς του συλλόγου μας είναι η κινητήριος δύναμή μας και τους ευχαριστούμε για την κατανόηση και την αμέριστη βοήθεια, την εμπιστοσύνη και την αγαστή συνεργασία.

Το ΔΣ του συλλόγου, ευχαριστεί θερμά τον Στάθη Γεροσίδερη @gerosideris, τον υπερδραστήριο προπονητή μας που συνεχίζει να μιλά, να καθοδηγεί, να εξηγεί, να εμπνέει και να αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά μας».

 

ΦΩΤΟ@ΚΑΣ Ο ΔΑΜΟΚΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια